Dodeljena priznanja višestrukim davaocima krvi

Povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnog davalaštva krvi, Crveni krst Lazarevac u Centru za kulturu dodelio je priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima koji su krv donirali više od 50, 75 i 100 puta.

Priznanja za višestruke davaoce krvi

U svetu i kod nas 14. juna obeležen je Svetski dan dobrovoljnog davalaštva krvi. Tim povodom Crveni krst Lazarevca organizovao je u Centru za kulturu tradicionalnu dodelu priznanja višestrukim davaocima koji su krv donirali više od 50, 75 i 100 puta. Pored toga, Lazarevac je juče dobio priznanje Instituta za transfuziju krvi Srbije kao najhumanija opština za 2019. i 2020. godinu, izjavio je predsednik lazarevačkog Crvenog krsta Dušan Paunović.

Priznanja za dobrovoljne davaoce

Gordana Davidovac, zaposlena u Kolubari Metal pohvalila je sve dobrovoljne davaoce i poželela im da nastave sa ovim aktivizmom.

Miroslav Pantelić krv je donirao 100 puta do sada, sa dobrovoljnim davalaštvom je počeo davne 1987. godine.

Dobrovoljni davaoci

Dobrovoljni davalac krvi je i Dejan Marković. On je krv donirao do sada 50 puta. Pozvao je sugrađane koji nisu davali do sada, da se uključe u kampanje Crvenog krsta.

Ove godine, Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se pod sloganom: „Daj krv. Neka svako srce kuca.“

image_pdfKreiraj PDF dokument

3 komentara na vest “Dodeljena priznanja višestrukim davaocima krvi

 • 22. juna 2021. at 19:03
  Permalink

  Nemojte vi u Gemu da vodite onog narkomana iz Šopića. Toliko nisu očajni, da vaši drogiranti daju krv.

  Reply
  • 22. juna 2021. at 21:49
   Permalink

   Poštovani, da li možete da nam pojasnite o čemu, i kome se radi? Da li govorite o nekom ko je zaposlen u televiziji Gem?

   Reply
   • 24. avgusta 2021. at 10:10
    Permalink

    Ja spadam u ovu grupu koja je primila “ pohvale “ O. K. Ovce postoje da bi se sisale ! P. S. “ U Srbiji se lako moze , olovkom I papirom izbrojati OVAKVI ! A kada mi padmemo u nemilost DA LI SE NEKO SETI NAS ? P.S. VELIKA JE TU NEPRAVDA ! ! !

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA