BeogradLazarevacVesti

Dodeljena rotaciona svetla poljoprivrednicima

U cilju poboljšanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, Savet za bezbednost saobraćaja i Savet za poljoprivredu GO Lazarevac podelio je rotaciona svetla poljoprivrednicima za označavanje traktora, poljoprivrednih vozila i priključnih mašina. Pre same dodele, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja RS, održali su kratak seminar o značaju upotrebe rotacionih svetala i zakonskim aktima koji regulišu tu oblast. Poljoprivrednici iz Lazarevca dobili su po dva rotaciona svetla.

Na Javni poziv koji je raspisao Savet za poljoprivredu GO Lazarevac prijavilo se 120 poljoprivrednika koji su dobili po dva rotaciona svetla. Tokom perioda žetve naši poljoprivrednici izloženiji su saobraćaju na putnim pravcima prvog i drugog prioriteta i radi njihove bezbednosti neophodno je da poseduju odgovarajuću opremu. Rotaciona svetla učiniće da budu vidljivi na putevima i da i drugi vozači mogu da ih uoče na vreme, kaže Slaviša Matić predsednik Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac.

Akciju podele rotacionih svetala zajedno su sproveli Savet za poljoprivredu i Savet za bezbednost u saobraćaju GO Lazarevac  a podeli je prethodilo i predavanje o upotrebi ovih svetala. Pored toga što su, korišćenjem svetala, poljoprivrednici vidljiviji u saobraćaju, postoiji i zakonska odredba koja nalaže upotrebu istih, kaže Ivan Živković, predsednik Saveta za bezbednost u GO Lazarevac.

Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu GO Lazarevac ovom prilikom je najavio i nove podsticaje u poljoprivredi koji treba da se sprovodu naredne godine. Ono što je novina je mogućnost subvencionisane kupovine mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda i kazana za rakiju.

Milan Ilić savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja RS pozdravio je ideju Saveta u Lazarevcu i naglasio da je jako važno da postoji lokalna samouprava koja brine o bezbednosti svojih građana ali i poljoprivrednika. On je ovom prilikom održao predavanje o značaju upotrebe rotacionih svetala ali i zakonskim aktima koji regulišu tu oblast.

Naredne godine planirana je još jedna podela rotacionih svetala.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA