BeogradLazarevacSportVestiZdravlje

BK Greatest sproveo akciju dobrovoljnog davalaštva krvi

Boks klub Greatest u saradnji sa Crvenim krstom Lazarevac i Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovao je u svojim prostorijama vanrednu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Tokom leta rezerve krvi su na minimumu a vanredne akcije neminovne i poželjne kako bi se prukupile dodatne jedinice dragocene tečnosti. Akciji se odazvao veliki broj sportista i prijatelja ovog kluba.

Dobrovoljni davaoci

Crveni krst Lazarevac neguje dobru saradnju sa udruženjima i sportskim klubovima iz našeg grada a odavno postoji ideja da se jedna od akcija dobrovoljnog davalaštva krvi održava upravo u prostorijama boks kluba Greatest. Oni su junaci i ponos našeg grada a na njihovu inicijativu danas ovde organizujemo vanrednu akciju koja je značajna i po tome što su trenutne nestašice krvi, pa ćemo uspeti da prikupimo još jedinica koje će nekome sigurno spasiti život, kaže Jelena Petronijević iz lazarevačkog Crvenog krsta.

prikupljene jedinice krvi

Ideja o humanom gestu potekla je od članova boks kluba Greatest koji su se u velikom broju odazvali akciji. Želja nam je da akcije ovog tipa budu stalne i sigurno ćemo ih uvrstiti u svoj godišnji kalendar redovnih aktivnosti, kaže Nemanja Stolić, bokser Greatest-a.

Dušan Serafimović iz Instituta za transfuziju krvi Srbije dodaje da jedan dobrovoljni davalac može spasiti tri ljudska života i napominje da je to i jedino važno. Ističe da je Lazarevac grad humanih ljudi koji dugi niz godina neguju dobru saradnju sa Institutom i prvi su u državi po broju prikupljenih jedinica krvii na godišnjem nivou.

BK Grejtest, dobrovoljni davaoci krvi

Jedna jedinica date krvi može da spasi tri života, a uz to, davalac kontroliše i održava i svoje zdravlje. Naših pet minuta, nečiji život i neka nam ova rečenica uvek bude negde u podsvesti kada pomislimo da nemamo vremena  da doniramo krv.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA