BeogradKulturaLazarevacVesti

Dodeljene 82 nagrade na konkursu Festivala humora za decu

Objavljeni su rezultati konkursa tradicionalnog 33. Međunarodnog festivala humora za decu koji je trajao do 20. maja. Konkurs je bio raspisan za najbolji stih, priču, aforizam, sliku, karikaturu, strip, pesmu, film ili fotografiju. Stručni žiri podelio je ukupno 82 nagrade, od preko 1000 pristiglih radova.

Konkurs 33. Međunarodnog festivala humora za decu bio je otvoren do 20. maja. Pored priča, pesmica, likovnih radova pristigao je i veliki broj radova dece iz naše ali i okolnih zemalja. Takođe, po prvi put, učestvovala su i deca iz Italije. Težak posao je bio proglasiti pobednike po kategorijama ali nakon detaljnih provera izdojili su se najbolji radovi dok su po prvi put u likovnoj kategoriji konkursa dodeljene dve prve nagrade.

Najvažniju nagradu za odrasle „Zlatno Gašino pero“ ove godine dobio je Jovo Čulić iz Banjaluke za pesmu „Festival osmeha“, dok je festivalsku nagradu za mladog autora dobila Selena Berić takođe iz Banjaluke za knjigu „Tanka nit“. Nagradu „Gašino pero“ dobio je i Pavle Mitrović iz Kraljeva za knjigu „Palata reči“.

Konkurs za festival i ove godine je opravdao očekivanja, kako po broju pristiglih radova tako i po njihovom kvalitetu. Tradicionalni maskenbal koji sa nestrpljenjem očekuju najmlađi, biće održan u septembru a tačan datum će naknadno biti određen.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA