BeogradLazarevacVesti

Dodeljene nagrade učesnicima likovnog i literarnog konkursa Festivala humora za decu

Ove godine na konkurs Festivala humora za decu pristiglo je preko 980 radova. Stručni žiri još u julu mesecu izabrao je najbolje radove u literarnoj i likovnoj kategoriji. Svi nagrađeni predstavljeni su u katalogu radova a nagrade im je u svečanoj sali Biblioteke uručila Slavka Petković Grujičić. U zabavnom delu programa sa nagrađenima su se družili Tode Nikoletić, Dragomir Ćulafić i Branimir Rosić.

Na konkurs 35. Međunarodnog festivala humora za decu, pod sloganom „Radost, smeh i igra za svu decu“, pristiglo je preko 980 radova. Deca do 15 godina mogla su da učestvuju na istom a imali su priliku da kroz likovne i literarne radove predstave svoju kreativnost, maštovitost i darovitost. I ove godine stručni žiri je imao težak zadatak da odabere najbolje radove a bilo ih je iz skoro svih krajeva naše zemlje. Za nagrađenu decu organizovan je program u svečanoj sali Biblioteke a sa njima su se se družili: direktorka Festivala Radmila Bulatović, pisci Tode Nikoletić, Slavka Petković i Dragomir Ćulafić i Branimir Rosić – Leteća gitara.

Dobitnici nagrada nisu krili oduševljenje a pisac Tode Nikoletić razgovarao je sa decom i otkrio da se među njima kriju budući pesnici, aforističari, glumci i slikari.

Na svečanoj dodeli nagrada uručeni su prigodni pokloni a organizatori su pozvali decu da i naredne godine uzmu učešće i svojim radovima obogate i naredni festival. U zabavnom delu programa nastupao je Branimir Rosić sa svojom „letećom gitarom“ a festival se završava tradicionalnim maskenbalom kod Rudarske česme.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA