BeogradLazarevacVesti

Dodeljene nagrade za najbolju pesmu o vinu na konkursu „Vino je poezija u čaši“

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ nagrađeni su pobednici literarnog konkursa „Vino je poezija u čaši“, koji ova ustanova organizuje već sedmi put. Konkurs za neobjavljenu pesmu o ljubavi i vinu na srpskom jeziku prethodio je Festivalu srpskih vina, koji je održan po 15. put u Glavnoj ulici. Nagrade su ove godine priredile Biblioteka, Turistička organizacija i podrum vina „Milojević“.

Nagrađeni dobitnici

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“, sve ljubitelje književnosti i vina obradovala je svečana ceremonija uručenja nagrada pobednicima sedmog literarnog konkursa pod nazivom „Vino je poezija u čaši“. Ovaj prestižni konkurs, koji je već postao tradicija, okupio je talentovane autore i pesnike mahom iz Kolubarskog okruga, kaže Jasmina Ivanković, direktorka biblioteke i član stručnog žirija.

Pisani izraz o ljubavi i vinu na srpskom jeziku pružio je umetnicima priliku da iskažu svoje duboke emocije i strast prema ovim temama. Pobednici su odabrani među mnogobrojnim talentovanim piscima, a njihove pesme su osvojile žiri svojom originalnošću.

Nagrade za ovogodišnje pobednike priredile su Biblioteka „Dimitrije Tucović“, Turistička organizacija grada i podrum vina „Milojević“. Ovo priznanje ne samo da čini čast umetnicima, već i promoviše kulturnu baštinu i vinogradarsku tradiciju ovog kraja.

Nastavljajući da održava ovakve događaje, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ i njeni partneri doprinose obogaćivanju kulturnog života grada i podstiču kreativnost među svojim sugrađanima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA