BeogradLazarevacVesti

Predsednik GO Lazarevac organizovao prijem za predstavnike KUD-a „Lola“ iz Sarajeva

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i predsednik Skupštine Bojan Sinđelić organizovali su prijem za predstavnike KUD-a „Lola“ iz Sarajeva, koji će sa KUD-om „Diša Đurđević“ održati zajednički koncert u subotu 30. septembra pod nazivom „Koncert prijateljstva“. Članovi KUD-a iz Sarajeva u trodnevnoj su poseti GO Lazarevac.

Prijem za članove KUD-a Lola

Predsednik GO Lazarevac ugostio je predstavnike KUD-a „Lola“ iz Sarajeva koji su u uzvratnoj poseti svojim prijateljima iz KUD-a „Diša Đurđević“. Bojan Stević, predsednik opštine naglasio je da mu je drago što je mogao da ugosti ljude koji neguju tradiciju i kulturu i da će nakon ove posete druženje i koncerti postati deo tradicije.

Vedad Štaljo, sekretar KUD-a „Lola“ iz Sarajeva, zahvalio se na gostoprimstvu i dodao da su prvi put u Lazarevacu. KUD postoji već 77 godina i na „Koncertu prijateljstva“ predstaviće se sa četiri koreografije.

Potpredsednik KUD-a „Diša Đurđević“ Ivan Filipović pozvao je sugrađane da u što većem broju dođu na koncert i uživaju u igrama i pesmama iz Srbije ali i Bosne i Hercegovine. „Koncert prijateljstva“ počinje u subotu 30. septembra od 17:30 časova u Centru za kulturu.

Predsednik opštine i predstavnici KUD-a „Lola“ razmenili su prigodne poklone i obećali da će ovo prijateljstvo biti nastavljeno kroz druženja i obostrane posete. Gosti iz Sarajeva će tokom tri dana obići naš grad i upoznati se sa kulturnim znamenitostima i posetiti Festival srpksih vina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA