BeogradLazarevacVesti

Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke „Put do uspešnog preduzetnika” u opštini Lazarevac

Opština Lazarevac i Nacionlana služba za zapošljavanje organizovali su dvodnevnu obuku za nezaposlena lica „Put do uspešnog preduzetnika“. Obuku je pohađalo 50 polaznika koji su dobili uverenje o završenoj obuci zahvaljujući kojoj će moći da konkurišu za subvencije i pokretanje sopstvenog biznisa.

Obuka za nezaposlene

Subvenicuja za samozapošljavanje nezaposlenih lica je 250 hiljada dinara i 270 hiljada dinara za osobe sa invaliditetom. Javni poziv je otvoren 28. ferbuara i traje do 28 aprila.

Opština obuka za nezaposlene

U opštini Lazarevac  završena je  dvodnevna obuka „Put do uspešnog preduzetnika”, koju treću godinu zaredom organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa ovom opštinom.  Sertifikate za 50 polaznika koji žele da pokrenu sopstveni biznis uručili su Bojan Veljković predsednik Saveta za privredu, preduzetništvo i investicije GO Lazarevac i Vesna Živković Kostić načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo beogradske Filijale NSZ.  Veljković je ovom prilikom rekao da u Lazarevcu vlada veliko interesovanje za pokretanje sopstvenog biznisa i dodao da je opština odvojila milion dinara za subvencije za samozapošljavanje.

Veljkovic i Kostic

Obuke u cilju samozapošljavanja su jedan od načina za smanjenje stope nezaposlenosti na lokalnom nivou, a saradnja sa lokalnom samoupravom je način da se pruži podrška potencijalnim preduzetnicima. Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2020. godinu, predviđeni su veći iznosi sredstava za samozapošljavanje, 270.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, odnosno 250.000 dinara za ostala nezaposlena lica, rekla je je Vesna Živković Kostić.

Put do uspešnog preduzetnika

Vesna Živković Kostić posebno je pohvalila saradnju sa opštinom Lazarevac i dodala da će, i pored toga što je ove godine stopa nezaposlenosti u Beogradu na istorijskom minimumu, NSZ i ove godine opredeliti znatna sredstva za subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica, kao i subvencije za poslodavce koji žele da otvore nova radna mesta i zaposle lica sa evidencije.

Nezaposlena lica

Prezentacija Javnih poziva u Lazarevcu će biti održana 13. marta sa početkom u 12 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA