BeogradLazarevacObrenovacVesti

Potpisan ugovor o početku realizacije projekta izgradnje “Kolubara B“

JP EPS i kineska kompanija ,,Powerchina“ potpisali su preliminarni sporazum o saradnji. Ovim je zvanično počela realizacija projekta završetka izgradnje TE „Kolubara B“.

TENT -upravna zgrada

Milorad Grčić v.d. direktora JP EPS istakao je da ovaj sporazum i početak realizacije ovog značajnog projekta definišu pravce razvoja srpske energetike u narednim decenijama. Vrednost projekta izgradnje bloka od 350 megavata je 385 miliona evra. Početak radova se očekuje 2021. godine, a rok završetka 2024. godine.

TENT - Potpisivanje ugovoraZavršetak izgradnje TE „Kolubara B“ deo je velikog investicionog ciklusa JP EPS pokrenutog 2016. godine. Cilj je da Srbija u narednim decenijama ima stabilnu i pouzdanu proizvodnju električne energije, obezbeđenu energetsku nezavisnost i potpuno ispunjene ekološke uslove EU.

TENT - SRBIJA I KINA SARADNJA

Kako je rekao direktor Grčić, predviđena vrednost ovog projekta je 385 miliona evra, a precizan iznos će se znati vrlo brzo. Kako je rekao Grčić iznos je manji od vrednosti bloka u Kostolcu.

TENT - potpisan ugovorPowerchina je svetski poznata inženjering grupa sa bogatim iskustvom na izgradnji termo blokova u svetu. U potpunosti razumemo važnost projekta za Srbiju i region, istakao je predstavnik kineskog partnera. U ekološkom smislu projekat će biti najsavremeniji u skladu sa evropskim standardima i zahtevima.

TENT - Prezentacija Kostolac B Izgradnjom moderne TE „Kolubara B“ omogućava se iskorišćenje uglja kao najsnažnijeg energetskog resursa koji ima Srbija do 2050. godine.Projekat je bitan za celu idustriju s obzirom da će 45 odsto isporučene opreme i radova izvrsti srpska privreda.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA