BeogradLazarevacPoljoprivredaVesti

Dodeljeno 15 traktora lazarevačkim poljoprivrednicima

Gradska opština Lazarevac uručila je ispred stare hale Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ ključeve 15 traktora poljoprivrednim proizvođačima čija je nabavka subvencionisana sredstvima po javnom pozivu Sekretarijata za privredu Grada Beograda. Učešće poljoprivrednika iznosilo je oko 33 odsto, a ostatak je subvencija Grada Beograda, rekao je prilikom dodele ključeva predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević. On je izrazio zadovoljstvo što je svake godine sve veći broj građana koji učestvuju u javnim pozivima i naglasio da je to jasan pokazatelj dobrog rada Kancelarije za poljoprivredu u Lazarevcu.

Dodela traktora u Lazarevcu

Poljoprivrednicima sa teritorije Gradske opštine Lazarevac uručeni su ispred stare hale Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ ključevi 15 traktora čija je nabavka  subvencionisana sredstvima Grada Beograda. Ključeve je poljoprivrednim proizvođačima uručio predsednik opštine Bojan Stević sa saradnicima. On je podsetio da sve veći broj sugrađana koristi subvencije, što je, između ostalog, pokazatelj dobrog rada Kancelarije za poljoprivredu u Lazarevcu.

Dodeljeni ključevi traktora

Među dobitnicima traktora je Marina Živanović, vlasnica gazdinstva iz Šopića. Ona sa suprugom uglavnom gaji žitarice.

Aleksandar Gordić iz Petke otvorio je poljoprivredno gazdinstvo pre dve godine, uglavnom gaji pšenicu i kukuruz. Kaže da prvi put koristi subvencije Grada Beograda.

Dodela traktora iz subvencija Grada Beograda

Suština ovih subvencija je da se što veći broj mladih ljudi bavi poljoprivredom, rekao je član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Bačanac je podsetio da Gradska opština Lazarevac tradicionalno oragnizuje besplatnu posetu Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Odlazak na Sajam biće organizovan 21. septembra, dodao je Bačanac i pozvao sve zainteresovane građane da se prijave.

Dodela subvencionisanih traktora

Za sve detaljnije informacije oko odlaska na Sajam poljoprivrede sugrađani se mogu informisati u Kancelariji za poljoprivredu ili na broj telefona 8126 991.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA