LazarevacVesti

Dom kulture u Mirosaljcima u završnoj fazi

Radovi na dogradnji i rekonstrukciji objekta Doma kulture u Mesnoj zajednici Mirosaljci ulaze u završnu fazu. Radove je sa saradnicima obišao predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević koji je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova. Dom kulture u Mirosaljcima će, pored mesne kancelarije sadržati Poštu, a deo objekta je namenjen za Predškolsku ustanovu „Rakila Kotarov Vuka“ za decu do 6 godina, u kojem će boraviti do 45 mališana u ukupno tri prostorije. Stević je istakao da se završetak radova planira za dva meseca, a očekuje se izdavanje upotrebne dozvole i parterno uređenje prostora oko objekta.

Rukovodstvo opštine Lazarevac u Mirosaljcima

Rekonstrukcija Doma kulture u Mesnoj zajednici Mirosaljcima privodi se kraju. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima obišao je radove i naglasio da će novi objekat koristiti Predškolska ustanova „Rakila Kotarov Vuka“, a u tri prostorije boraviće oko 45 mališana do šest godina.

Obilazak radova u Mirosaljcima

Novi Dom kulture će pored mesne kancelarije imati i Poštu i prostorije za starije. Stević je izrazio uverenje da će radovi biti završeni za 60 dana. Očekuje se izdavanje upotrebne dozvole kao i parterno uređenje celokupnog prostora. Pored vrtića, biće urađeno i savremeno igralište za decu, najavio je Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Predsednik mesne zajednice Mirosaljci Mile Ranković, zahvalio se rukovodstvu opštine Lazarevac na čelu sa predsednikom Bojanom Stevićem na izgradnji objekta Doma kulture.

Mile Ranković
Mile Ranković

On je naglasio da je ovo kapitalni objekat, koji je napravljen 1948 godine. a srušen 1999. zbog lošeg stanja, i da su dočekali da posle 25 godina bude ponovo obnovljen. Deo uređenja ispred objekta će preuzeti mesna zajednica. „Kada se uradi projekat kreće se na uređenje dvorišta“ rekao je Ranković.

Stević u MZ Mirosaljci

Prema Rankovićevim rečima, u toku je izgradnja i Trafo stanice kod škole, koja će snabdevati Dom kulture električnom energijom. Ranković se zahvalio i Elektroprivredi Srbije na podršci.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA