BeogradVesti

Doneta Odluka o dodeli odborničkih mandata Skupštine Grada Beograda

Ciklus izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda zvanično je okončan nakon odluka Gradske izborne komisije donetih na četrdesetoj sednici. Usvojeni su izveštaji o sprovedenim izborima, doneta Odluka o dodeli odborničkih mandata, i konstatovano da je podneto ukupno 197 prigovora.

Doneta Odluka o dodeli odborničkih mandata

Gradska izborna komisija održala je 28. marta četrdesetu sednicu, na kojoj je jednoglasno usvojila tri važna akta, čime je zvanično okončan ovogodišnji ciklus izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda.

Doneta Odluka o dodeli odborničkih mandata

Usvojen je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada, održanim 4. marta 2018, kao i Izveštaj o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda. Gradska izborna komisija donela je i Odluku o dodeli odborničkih mandata, po redosledu na izbornoj listi, počev od prvog kandidata.

  • Izbornoj listi „ALEKSANDAR VUČIĆ – Zato što volimo Beograd!” dodeljena su 64 mandata
  • Izbornoj listi „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!” dodeljena su 26 mandata
  • Izbornoj listi „ALEKSANDAR ŠAPIĆ – GRADONAČELNIK” dodeljeno je 12 mandata
  • Izbornoj listi „IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS), DRAGAN MARKOVIĆ PALMA – Jedinstvena Srbija (JS)” dodeljeno je 8 mandata.

Na sednici je konstatovano da je podneto ukupno 197 prigovora Gradskoj izbornoj komisiji i 119 žalbi Upravnom sudu. Osim jednog, koji je usvojen i na osnovu čega su ponovljeni izbori na četiri biračka mesta na opštini Stari grad, svi prigovori su odbijeni ili kao neblagovremeni ili kao podneti od neovlašćenog lica, što su potvrdile i presude Upravnog suda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA