Donirano preko 400 kg čepova organizaciji „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina

Više od 400 kg čepova, koje su u okviru akcije „Čep za hendikep“, prikupili članovi udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, donirani su predstavnicima udruženja Čep za hendikep iz Zrenjanina, koji su posetili ovu humanitarnu organizaciju. Ovo je četvrti put da lazarevačko udruženje donira čepove u okviru ove akcije, na kojima je ukupno prikupljeno preko tonu ipo čepova. Predstavnici udruženja građana ali i organizacije iz Zrenjanina, zahvalili su svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji, koja za cilj ima kupovinu ortopedskih pomagala.

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ ova put doniralo je preko 400 kg čepova organizaciji „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina, koje je pre nekoliko godina pokrenulo akciju, koja je poprimila nacionalni karakter. Ovo nije prvi put da ove dve organizacije sarađuju, a na obostrano zadovoljstvo i sreću onih kojima je pomoć preko potrebna. Tačnije, četvrti put se u organizaciji ovog udruženja prikupljaju čepovi a ovaj put donirana su i ortopedska pomagala. Pored članova Udruženja i brojnih sugrađana, znatnu količinu čepova prikupili su i učenici OŠ “Dule Karaklajić”.

Tvorci akcije „Čep za hendikep“ i ovaj put došli su po čepove čak iz Zrenjanina zadovoljni činjenicom da su ljudi u Lazarevcu itekako svesni koliko je važno da prikupljamo i recikliramo čepove. Pored Udružanja posetili su i OŠ “Knez Lazar” i decu koja su prikupila značajnu količinu čepova zahvaljujući učiteljici Mariji Pavlović.

Akcija, koja traje neprekidno od 2013. godine, funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, udruženje preuzima i prodaje reciklerima. Za dobijeni novac, ugroženima kupuje odgovarajuća nova i polovna ortopedska pomagala.

Pored ove, “Ujedinjeni za Lazarevac” nastavljaju akciju prikupljanja pomoći za potrebe učenika Osnovne i srednje škole sa domom učenika ”Sveti Sava” Umka. Do sada je prikupljeno dosta odeće i sredstava za ličnu higijenu koji će 27. septembra biti uručeni ovoj ustanovi.

UG “Ujedinjeni za Lazarevac” peto je u Srbiji po broju prikupljenih jedinica krvi. Kako bi nastavili tradiciju ali i pokazali humanost i na delu, Udurženje će 18. oktobra u svojim prostorijama organizovati akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Na prethodnim je prikupljeno preko 1400 jedinica krvi a ova akcija organizuje se 12ti put, kažu u Udruženju i očekuju da se i ovaj put veliki broj naših sugrađana odazove akciji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA