Drugi dečiji međunarodni festival folklora “Kolubarsko srce” 14. septembra

Ansambl narodnih igara i pesama “Kolubarsko kolo” iz Mirosaljaca organizuje u subotu 14. septembra Drugi dečiji međunarodni festival folklora “Kolubarsko srce”. Festival će biti održan na stadionu Fudbalskog kluba Polet sa početkom od 17 časova. Pored domaćina, nastup je potvrdilo 12 ansambala iz Srbije a među njima i tri kulturno umetnička društva iz Republike Srpske.

Već drugu godinu zaredom Mesna zajednica Mirosaljci i stadion Fudbalskog kluba Polet biće centar kulturno umetničkih dešavanja. U organizaciji ansambla “Kolubarsko kolo” veliki broj pesama i igara biće predstavljen posetiocima. Pored domaćina svoj dolazak potvrdilo je 12 folkloraša među kojima će biti i tri iz Republike Srpske. U pitanju su ansambli “Piskavica”, “Ražljevo” i “Una”.

Nakon festivala članove ansambla narodnih igara i pesama “Kolubarsko kolo” očekuje još nekoliko većih nastupa do kraja ove godine.

Iako spada u najmlađi ansambl u opštini Lazarevac, “Kolubarsko kolo” iz dana u dan ima sve veći broj članova a najviše dece. Ovaj ansambl iz Mirosaljaca trenutno broji preko 80 aktivnih članova u svih pet sekcija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA