BeogradLazarevacVesti

Dr Kisić Tepavčević: Procenat pozitivnosti najniži do sada, mogućnost ukidanja mnogih mera

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 časa potvrđena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Borbu sa kovidom 19 izgubila su još 3 pacijenta.

Od juče u 15 časova testirano je 5.298 osoba, od kojih su 34 bile pozitivne na koronavirus Preminula su još tri pacijenta, pa je ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva u Srbiji 234. Procenat smrtnosti u Srbiji je 2,18.

Na respiratoru se trenutno nalazi 15 osoba. Do sada su od kovida 19 izlečena 4.904 pacijenta. Procenat pozitivnosti je 0,64 odsto, što je najniže od kada se vrši nadzor nad koronavirusom u Srbiji, rekla je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

„Poslednjih dana smo imali nešto veće brojeve obolelih, ali to je isključivo zbog širenja infekcije unutar zatvorenih kolektiva, određenih radnih organizacija“, rekla je dr Kisić.

Krizni štab predložiće Vladi Srbije da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, kao i stranci, moraju da imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju.

„Preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije je da se od petka ukine obaveza da građni Srbije, ili stranci, imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju“, rekla je zamenica direktora Insituta „Batutu“ Darija Kisić Tepavčević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA