IzboriLazarevacPolitikaVesti

Pokret Dveri Lazarevac bojkotuje i lokalne izbore

Već deset dana narodni poslanik i lider pokreta Dveri Boško Obradović štrajkuje glađu ispred Narodne skupštine Srbije. Njemu se pridružio i narodni poslanik Ivan Kostić.

Pokret Dveri Lazarevac

Obradović kažu da su zahtevi zbog kojih je stupio u štrajk poštovanje Ustava i Rezolucije 1244. Među probleme u zemlji ubraja neselektivan rad tužilaštva i sudova, traži zaštitu eparhija Srpske pravoslavne crkve i vernika u Crnoj Gori. Među zahtevima su i, kako tvrdi, oslobađanje medija i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore. Povodom štrajka narodnih poslanika, članovi Opštinskog odbora pokreta Dveri Lazarevac održali su ispred zgrade Gradske opštine Lazarevac konferenciju za novinare.

Pokret Dveri Lazarevac

Štrajk glađu Boška Obradovića i Ivana Kostića je informacija koja je dospela do građana Srbije, ali ništa više od toga sem, kako kaže član Predsedništva Dveri Stefan Aksović, medijski iskrivljenih slika. Suštinski razlozi za štrajk dva narodna poslanika je spremnost aktuelnih vlasti da pregovaraju o statusu Kosova i Metohije i, tvrde Dveri, nastojanje da se na silu nastavi izborni proces.

Stefan Aksović
Stefan Aksović

Opštinski odbor pokreta Dveri pre nekoliko dana objavio je bojkot i lokalnih izbora. Kao razloge za bojkot navode pritisak prema radnicima u javnim preduzećima, zloupotreba državnih resursa u političke svrhe i kako tvrde, pritisak prema medijima čija sloboda jeste minimum za demokratski izborni proces.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA