BeogradLazarevacVesti

Drugi Military Expirience Challenge održan na strelištu Tamnava

Strelište Tamnava i opština Lazarevac, drugu godinu za redom, domaćini su jedinstvenog izazova u Srbiji. Trka sa originalnim preprekama i zadacima iz domena treninga i obuke specijalnih jedinica, čini Military Expirience Challenge jedinstvenim u našoj zemlji. Preko 200 takmičara imalo je zadatak da pređe preko mnoštva prepreka, da puca iz puške i pištolja i da svakako proveri svoje granice izdržljivosti. Trka je imala i humanitrani karakter a deo novca od kotizacije biće uplaćen organizaciji „Srbi za Srbe“, koja brine o porodicama na Kosovu i Metohiji. Manifestaciju je otvorio predsednik skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić.

Podizanje zastave

Podizanjem zastave i intoniranjem himne naše zemlje, otpočela je jedinstva trka ovog tipa koja se drugu godinu za redom organizuje na strelištu Tamnava. Trka sa originalnim preprekama, određenim zadacima iz domena treninga i obuke specijalnih jedinica, krunisana bojevim gađanjem puškom i pištoljem, realizuje se na poligonu dugom 7, 5 kilometara a svoje granice fizičke i psihičke spremnosti testiralo je preko 200 učesnika.

Učesnici trke

Podršku organizaciji i ove godine pružila je GO Lazarevac a predsednik skupštine Bojan Sinđelić otvorio je trku i poželeo takmičarima da se viteški i hrabro izbore za mesto najboljeg.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Strelište Tamnava i ove godine bilo je mesto okupljanja takmičara željnih adrenalina i novih iskustava. Sama trka puna je prepreka, takmičari su imali zadatak da sve uspešno savladaju, neki po prvi put i da gađaju iz puške i pištolja, a većina ih je po prvi put videla i borbena oklopna vozila naše vojske „Miloša“ i „Lazara“.

Oklopno vozilo

Same prepreke i poligone organizovali su i osmislili pripadnici specijalnih jedinica sa dugogodišnjim iskustvom, koji su sada iskusni instruktori i treneri.

Aris Rajković
Aris Rajković

Sam poligon svakako predstavlja nezaboravno iskustvo i trka je prilagođena je svim nivoima spremnosti, tako da u njoj mogu uživati i rekreativci, ali i oni sa nešto više pripreme u svojim rukama.

Pucanje trka

Cilj organizacije Military Expirience jeste da vojsku i specijalne jedinice približe građanima kako bi imali uvid u ono što rade i doživeli bar deo onoga što pripadnici prolaze tokom svoje obuke.

Trka na strelištu

Organizatori i za sledeću godinu najavljuju ovu trku a u planu je održavanje još jedne manifestacije koja će okupiti sve zaljubljenike u cross fit. Takmičenje je imalo i humanitarni karakter a deo kotizacije biće uplaćen organizaciji „Srbi za Srbe“.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA