BeogradLazarevacVesti

Još jedna uspešna akcija PD „Vis“, realizovana šetnja „Letu u zagrljaj“

U organizaciji PD „Vis“ a uz podršku GO Lazarevac, održana je tradicionalna manifestacija, planinarska akcija „Šetajmo za zdravlje – Letu u zagrljaj“. Cilj akcije je afirmacija šetnje ali i promocija aktivnosti PD „Vis“. Ove godine akcija je organizovana u sklopu manifestacije „Dani Lazarevca“ a učešće je uzeo veliki broj naših sugrađana.

Akcija šetajmo za zdravlje

U želji da sugrađanima a posebno najmlađima, približe planinarenje kao sportsku disciplinu, planinari „Vis“-a već skoro dve decenije organizuju akciju „Šetajmo za zdravlje“. Kako bi omasovili manifestaciju, planinari su organizovali akcije za sva godišnja doba, tako da se šetnja organizuje četiri puta tokom godine.

Šetajmo za zdravlje

„Letu u zagrljaj“ nova je akcija planinarskog društva a zahvaljujući GO Lazarevac prošle godine obeležene su i mapirane sve staze u Stubici, koje i neiskusnima omogućavaju da se snađu u prostoru i prošetaju do Stubičkog visa i Barzilovice.

Verica Vasiljević
Verica Vasiljević

Na letnjoj akciji „Šetajmo za zdravlje“ učesnici su mogli da biraju između dve staze, jedna u dužini od 13 a druga od 20 kilometara. Najbrojniji i na ovoj akciji upravo su bili naši najmlađi sugrađani.

Šetajmo za zdravlje

Podršku organizaciji šetnje pružila je i GO Lazarevac a sama akcija organizovana je u okviru manifestacije „Dani Lazarevca“. Svojim ličnim primerom, tako što su učestvovali u šetnji, predstavnici opštine pružili su podršku planinarima i najavili nastavak saradnje.

Nikola Marinković
Nikola Marinković

Lepo vreme, dobro raspoloženje i još lepša priroda, bili su dovoljni da i ova akcija protekne u najboljem redu na zadovoljstvo organizatora ali i svih učesnika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA