Dušan i Miloš sa beogradskom publikom u Noći muzeja

Nakon čak 13 samostalnih izložbi, korisnik Centra za dnevni smeštaj i boravak dece i omladine sa poteškoćama u razvoju Miloš Živković po prvi put imao je izložbu u Maloj galeriji paviljona ”Cvijeta Zuzorić”. Na ovaj način Miloš Živković se uključio u manifestaciju ”Noć muzeja” što je poseban uspeh kako umetnika tako i njegovog mentora Dušana Rajšića i cele njegove porodice koja mu daje podršku. Ispred paviljona radionicu za decu imao je i akademski vajar Dušan Rajšić.

Miloš Živković je mlad talentovan umetnik, koji uprkos zdravstvenim problemima, koji mu otežavaju rad, uspeva da uz podršku cele porodice i uz pomoć Dušana Rajšića napravi svoja dela najpre kao bojanke, a sada sa jasnim umetničkim pečatom i tehnikom. Na svojoj 13oj samostalnoj izložbi predstavio je deset umetničkih prikaza. Sa ponosom ističe da je izložba prodajnog karaktera, da uživa u radu sa Dušanom ali i da se posetiocama dopadaju njegovi umetnički radovi.

Od ciklusa ”Miloš u kafiću” do sadašnjih akvarela pod nazivom ”Zvuci gitare” Miloševi radovi se prepoznaju po maštovitosti, vedrim bojama i dinamičnosti kompozicije. Način na koji se Miloš kroz boju izražava prilagođen je njegovim mogućnostima, ali za njega predstavlja magiju stvaralaštva. Veliku podršku Milošu pruža njegov mentor Dušan Rajšić, koji je “glavni krivac” što su Miloševe radove imali priliku da pogledaju svi posetioci manifestacije “Noć muzeja” u Beogradu.

Miloš Živković

Pored Miloša, svoje umeće da od odbačenih i recikliranih stvari pravi umetnička dela, sa beogradskom publikom u Noći muzeja podelio je akademski vajar Dušan Rajšić. Ovaj put deci na platou ispred paviljona pokazao je kako mogu od starog odbačenog rudarkog šlema da nastanu bojanke.

Dušan Rajšić

Naša dva predstavnika na Noću muzeja u glavnom gradu uživala su u slobodi i stvaranju sa brojnom publikom koja je taj dan odlučila da provede baš u paviljonu “Cvijete Zuzorić”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA