BeogradLazarevacVestiZanimljivosti

Dvadeset godina Planinarskog društva Vis

Planinarsko društvo Vis iz Lazarevca ove godine obeležava jubilej, dvadeset godina uspešnog postojanja i rada.

PD Vis

Ovaj važan jubilej počeo je da se obeležava već krajem prošle godine tribinom na kojoj je bilo reči o novom Zakonu o sportu i promeni statuta Planinarskog saveza Srbije, a početkom ove godine počela je obuka planinara. Za ovih 20 godina, Planinarsko društvo Vis organizovalo je 17 biciklijada i preko 40 akcija namenjenih najmlađima, rekla je predsednica Verica Vasiljević. Ona se zahvalila Savezu sportova i opštini Lazarevac jer prepoznaju zalaganje ovog društva da se deca usmere ka zdravom načinu života.

Mladi planinari PD Vis

Krajem 1999. godine grupa od nekoliko entuzijasta došla je na ideju da oformi planinarsko društvo. Tada ovaj vid rekreacije nije bio dovoljno popularan u našoj sredini, međutim kako su godine prolazile, i Vis je imao sve veći broj zainteresovanih Lazarevčana koji su želeli da slobodno vreme provodu u prirodi, posećuju planine i bave se zaštitom životne sredine. Jedan od ciljeva i svrha postojanje ovog društva je i edukacija mladih, rekla nam je predsednica Planinarskog društva Vis Verica Vasiljević.

Verica Vasiljević, predsednica PD Vis
Verica Vasiljević, predsednica PD Vis

Tokom ovih 20 godina postojanja, organizovan je veliki broj akcija u prirodi, 17 biciklijada, a najponosniji su, kaže nam Verica Vasiljević, na rad sa najmlađima. Ovo društvo podržava inicijativu Planinarskog saveza Srbije da se predloži resornom ministarstvu, da se kao fakultativna nastava u osnovnim školama uvede i planinarstvo.

Za ovih 20 godina kroz Planinarsko društvo Vis prošlo je više od 800 članova. Trenutno ih je oko 80 aktivnih, koji se dva puta tokom nedelje sastaju i planiraju buduće akcije. U godini jubileja pozivaju sugrađane svih starosnih dobi da im se pridruže i više slobodnog vremena provedu u prirodi i aktivizmom doprinesu svom zdravlju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA