BeogradLazarevacVesti

„Ujedinjeni za Lazarevac“ u petak 13. marta organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ u petak 13. marta u svojim prostorijama organizuje  17. po redu akciju dobrovoljnog davanja krvi.  Akcija se organizuje u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije a tom prilikom dežuraće dve ekipe.

 Ujedinjeni za Lazarevac akcija krv

U periodu od 10 do 16 časova svi zainteresovani sugrađani mogu u prostorijama udruženja u TC „Milenijum“ dati krvi. Na prethodnih 16 akcija, koje su „Ujedinjeni“ organizovali, prikupljeno je oko 2000 jedinica ove dragocene tečnosti.

Prvu akciju od ove godine a 17. po redu od osnivanja udruženja, „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizuju u petak 13. marta u svojim prostorijama. UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ peto je u Srbiji po broju prikupljenih jedinica krvi. Zbog velikog interesovanja naših sugrđana, i ovaj put Institut za transfuziju krvi obezbedio je dve ekipe, kako bi svi koji žele da daju krv mogli to da učine bez dužeg čekanja, kaže dr Stevan Bajović, član UG  „Ujedinjeni za Lazarevac“.

Stevan Bajović
Stevan Bajović

Na prošloj akciji je prikuljeno oko 170 jedinica a ovaj put se očekuje i veći broj. Ovo udruženje godišnje organizuje i po tri akcije a gotovo svi članovi su i redovni davaoci krvi.

Na prethodnih 16 akcija koje je udruženje organizovalo, prikupljeno je preko 2000 jedinica krvi. Svi koji žele da krv daju, mogu to učiniti u petak 13. marta u prostorijama „Ujedinjenih“ u periodu od 10 do 16 časova. Za sve informacije kontakt telefon 069/ 71 88 99 a prostorije udruženja su u Tržnom centru „Milenijum“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA