BeogradLazarevacVesti

Dvostruko veće subvencije ove godine za energetsku sanaciju domaćinstava u Beogradu, opština Lazarevac dobila 15 miliona

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je u Skupštini grada Beograda, ugovore gradskim opštinama koje su dobile sredstva ministarstva u ovogodišnjem programu energetske sanacije u domaćinstvima. Među 13 gradskih opština u Beogradu, je četiri više nego prošle godine, a po treći put i GO Lazarevac je dobila subvenciju. Ugovor je sa ministarkom Dubravkom Đedović Handanović potpisao predsednik opštine Bojan Stević. Opština Lazarevac je od resornog ministarstva dobila  15 miliona dinara za ovu namenu.

Potpisivanje ugovora o energetskoj efikasnosti

U ovogodišnjem programu energetske sanacije u domaćinstvima učestvuju sledeće gradske opštine u Beogradu: Lazarevac, Savski venac, Stari grad, Mladenovac, Obrenovac, Rakovica, Surčin, Zvezdara, Barajevo, Novi Beograd, Zemun, Grocka i Vračar. Ugovor sa resornom ministarkom potpisao je i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević. Ministarka Dubravka Đedović Handanović podsetila je da je na prošlogodišnjem javnom pozivu subvencije u Beogradu dobilo oko 1.300 domaćinstava i da se ove godine očekuje značajno veći broj učesnika.

Dodala je da će primaoci socijalne pomoći, dečjeg dodatka i drugih socijalnih davanja, odnosno energetski ugroženi kupci, prvi put u 44 lokalne samouprave moći da dobiju subvencije do 90 odsto vrednosti ulaganja u energetsku sanaciju domaćinstava. Za subvencije je Ministarstvo, zajedno sa gradskim opštinama u Beogradu, obezbedilo više od 253 miliona dinara, što je dva puta više nego prethodne godine”, rekla je ona.

Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike
Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike

Đedović Handanović je podsetila da resorno ministarstvo sarađuje sa Gradom Beogradom na nekoliko projekata u oblasti energetske efikasnosti.

U GO Lazarevac biće potpisano 142 ugovora sa domaćinstvima. Za ovu namenu ministartvo je opredelilo 15 miliona dinara a opština Lazarevac iz svog budžeta izdvojiće još deset miliona dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA