LazarevacVestiZdravlje

Epidemiološka situacija u lazarevačkim školama pod kontrolom

Epidemiološka situacija u školama na teritoriji Gradske opštine Lazarevac za sada je pod kontrolom. U osnovnim školama, kojih ima deset, ukupno je pozitivno na koronavirus 12 učenika, 10 nastravnika i dva člana vannastavnog osoblja, u izolaciji je 131 učenik i 10 nastavnika. Kada je reč o srednjim školama, ukupno je pozitivno 15 učenika i 9 nastavnika. Šest nastavnika je u izolaciji kao i 41 učenik, rekla je za Gem info predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić.  Ona je rekla da je za sistem obrazovanja u opštini Lazarevac problem veliki broj nastavnika koji se nalaze u izolaciji, i naglasila da sve škole poštuju epidemiološke mere na suzbijanju epidemije koronavirusa.

Đaci u Lazarevcu

Na teritoriji opštine Lazarevac situacija u deset osnovnih i tri srednje škole za sada je pod kontrolom. Ovo je potvrdila predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

U osnovnim školama koronavirusom je zaraženo 12 učenika, 10 nastavnika i dva lica koja spadaju u vannastavno osoblje. U izolaciji se nalazi 131 učenik i 10 nastavnika. Kada je reč o Tehničkoj školi, Gimnaziji i Muzičkoj školi „Marko Tajčević“, pozitivno je 15 učenika i 9 profesora.. U izolaciji je 41 učenik i šest profesora.

Gimnazija Lazarevac

Sve epidemiološke mere koje je propisao Krizni štab vlade Srbije u svim školama na teritoriji opštine Lazarevac maksimalno se sprovode, naglasila je Verica Anđelić i dodala da su sve škole spremne za onlajn nastavu.

Aktiv direktora škola

Odlukom Kriznog štaba učenici od prvog do četvrtog razreda nastavu će pohađati po postojećem sistemu, dok će učenici od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci, od ponedeljka 30. novembra preći na onlajn nastavu. Školski raspust počeće 21. decembra i trajaće do 18 januara 2021. godine.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA