BeogradLazarevacVesti

Festival srpskih vina održava se 30. septembra u Lazarevcu

Po dvanaesti put u Lazarevcu će u sredu 30. septembra biti održan Festival srpskih vina. Svečano otvaranje festivala planirano je u 16 časova. Po prvi put ova manifestacija se održava na otvorenom, u Karađorđevoj ulici.

Carpe DiemNajavljeno je učešće oko 50 izlagača najboljih vinarija u zemlji ali pre svega vinskih kuća iz Lazarevca. Član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac ovu manifestaciju najavio je u vinariji Carpe Diem u Lazarevcu, gde je u toku priprema ovogodišnjeg grožđa za vrenje. Bačanac je naglasio da će biti primenjene sve neophodne epidemiološke mere počev od dezinfekcije i distance.

Carpe Diem 2Kako je planirano 12. Festival srpskih vina biće održan u Karađorđevoj ulici u Lazarevcu. Uprkos epidemiološkoj situaciji očekuje se veliki broj posetilaca. Festival će i ove godine okupiti preko 50 najvećih vinskih kuća u zemlji. Lazarevački vinski praznik biće organizovan uz sve neophodne preventivne epidemiološke mere.

Grožđe 3Zagarantovano izlagačko mesto imaju sve vinske kuće iz Lazarevca, koje takođe mogu da ponude višestruko nagrađivana vina, čak i na najprestižnijim svetskim takmičenjima tog tipa. Ove godine izostala su takmičenja i ocenjivanje vina, ali će na ovoj manifestaciji moći da se degustiraju najbolje berbe. Ovo je period kada vinari imaju pune ruke posla, berba grožđa i priprema za vrenje je u toku.

Podrum vinaZeočki vinogradari na delu su pokazali solidarnost, kolegijalnost i želju da članovi zajednički obave pripremu grožđa za vrenje. U podrumu “Carpe Diem“ zatekli smo Vladimira Petkoskog iz Vinarije “Milojević“. Članovi ovog udruženja zajednički obavljaju poslove u svim vinskim podrumima.

Ulaz je i ove godine besplatan, a naplaćivaće se samo kotizacija za vinsku čašu od 200 dinara. Cilj organizatora je da i ove godine festival sačuva epitet najomiljenije vinske manifestacije u zemlji.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA