Održana Skupština Udruženja penzionera opštine Lazarevac

Udruženje penzionera opštine Lazarevac održalo je 16. redovnu sednicu Skupštine udruženja tokom koje je razmatrano pet tačaka dnevnog reda. Pored verifikacije mandata za četiri nova predsednika mesnih odbora u okviru druge tačke dnevnog reda razmatrana je i realizacija finansijskog izveštaja za prethodni period. Dve tačke dnevnog reda odnosile su se na teme od posebnog značaja za penzionere sa niskim primanjima. Reč je o upisu uglja i besplatnom boravku u banjama Srbije. U banjama će po ovom osnovu besplatno boraviti oko 300 penzionera sa najnižim primanjima sa teritorije naše opštine. Skupštini je prisustvovao državni sekretar Darko Božić.

penzioneri 1 Udruženje penzionera opštine Lazarevac održalo je 16. redovnu sednicu skupštine, nakon duže pauze koju je uslovila epidemiološka situacija. Dnevni red sednice sadržao je pet tačaka dnevnog reda. Najvažnije tačke odnosile su se na upis uglja za narednu godinu kao i na besplatni boravak u banjama za penzionere sa najmanjim primanjima.

Uprkos svim otežavajućim okolnostima Udruženje penzionera opštine Lazarevac nije zatvaralo svoja vrata ni tokom najkritičnijeg perioda. Cilj je da se pruži pomoć i podrškama najugroženijim članovima.

penzioneri 3 Sednici je prisustvovao državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Darko Božić i naglasio podršku državnih institucija Udruženju penzionera opštine Lazarevac. Božić je istakao da je udruženje bilo na visini zadatka i tokom najkritičnijeg perioda.

penzioneri 5Zbog epidemiološke situacije za sada je neizvesna i realizacija manifestacije “Oktobar mesec starih lica“. Udruženje penzionera već tradicionalno tokom oktobra organizuje druženja, bazare zdravlja, priredbe ali i akcije podele osnovnih životnih namirnica najugroženijim članovima. Ove godine sve će zavisiti od trenutne situacije i da li će mere kriznog štaba dozvoliti takve aktivnosti. Za sada je izvesno da neće biti održana tradicionalna Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA