BeogradLazarevacVesti

Festival srpskih vina po 12. put održan u Lazarevcu

Po dvanaesti  put u Lazarevcu je održan Festival srpskih vina. Učestvovalo je preko 50 izlagača. I ovoga puta praznik vina u Lazarevcu privukao je veliki broj posetilaca. Uprkos epidemiološkoj situaciji, festival je održan na otvorenom.  Manifestaciju je obišao predsednik GO Lazarevac Bojan Stević u društvu direktora JP EPS Milorada Grčića i predstavnika opština Lajkovac i Ljig.

Festival vinaTokom ovogodišnjeg praznika vina izloženo je  preko 300 probranih vinskih etiketa, među njima i vina sa najprestižnijim svetskim nagradama. Ni ovoga puta nije zaboravljen prvobitan cilj festivala,  to je promocija i afirmacija domaćih vinskih sorti. Učestvovalo je deset izlagača iz naše opštine.

festival vina

Festival je održan na otvorenom u šetačkoj zoni u Lazarevcu, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Uprkos nestabilnim vremenskim prilikama došli su izlagači iz cele Srbije. Festival je obišao predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa direktorom JP EPS Miloradom Grčićem, sa predstavnicima opština Lajkovac i Ljig kao i članovima veća GO Lazarevac.

do kraja sveta

Na festivalu su svoje mesto našle nagrađivane vinske kuće, proizvođači autohtonih sorti vina odabrani posebnom selekcijom organizatora. Selektor festivala Nenad Andrić je naglasio da se i ove godine na sajmu mogu naći i vinske kuće do sada nepoznate široj javnosti ali sa vinima izuzetnog kvaliteta.

vinarija sržLazarevački festival vina već odavno je osvojio simpatije najvećih vinskih kuća u zemlji i nosi epitet najomiljenijeg vinskog festivala. Posebno mesto zauzeli su domaćini, lazarevački vinogradari.

milojevićDugogodišnji učesnici  sa vrhunskim i nagrađivanim vinima i ovoga puta ostali su verni festivalu u Lazarevcu. Među brojnim imenima izdvojili smo vinariju ‘’Do kraja sveta’’ ali i  vinariju ‘’Trilogija ‘’ iz Banje kod Aranđelovca.

PečatUčešće na Festivalu vina u Lazarevcu pored deset lazarevačkih vinarija uzele su i vinske kuće: Art wine, Despotika, Kiš,  Yotta, Mačkov podrum, Ravnica,  Trilogija, Rakićević, Vinis, Rnjak, Podrum Đorđević, Romansa, Čaša vina i priča, Magaza, Matalj… Ova imena govore o značaju festivala za promociju našeg grada ali i srpskog vinogradarstva uopšte. Za dobre poznavaoce srpske vinske priče ove vinarije su dovoljan argument da uprkos epidemiološko situaciji  i vremenskim prilikama neizostavno dođu u Lazarevac.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA