Održana 2. sednica Skupštine u Lajkovcu, usvojen rebalans budžeta za ovu godinu

Obiman dnevni red od 36 tačaka obeležio je rad lajkovačkog parlamenta. Na drugoj sednici Skupštine novog saziva pred odbornicima su se našle tačke o rebalansu i izvršenju budžeta za ovu godinu. Data je i saglasnost na promenu cenovnika komunalnih usluga JP „Gradska čistoća“ Lajkovac a neznatno uvećanje cena odnosiće se na uslugu odnošenja smeća, rekao je u izjavi za medije predsednik Skupštine Nenad Džajević.

Skupština Lajkovac

Najvažnije tačke druge sednice Skupštine u Lajkovcu odnosile su se na usvajanje izvršenja budžeta za prvih šest meseci ove godine kao i rebalans budžeta, čije usvajanje je kasnilo zbog aktuelne epidemiološke situacije, kaže predsednik Skupštine Nenad Džajević.

Nenad Džajević
Nenad Džajević

Odbornička većina u lajkovačkom parlamentu nije usvojila predlog dopune amandmana  odbornika grupe „Za bolji Lajkovac“ iz objektivnih razloga, jer su se te tačke odnosile na teme koje su bile u redovnom dnevnom redu, kaže Džajević.

Lajkovac Skupština

Od osam stalnih radnih tela Skupštine opštine, doneta je odluka i o obrazovanju Saveta za bezbednost.

Jedna od tačaka odnosila se i na promenu cenovnika komunalnih usluga JP „Gradska čistoća“ a odnosi se na uslugu odnošenja smeća. Cene se neće drastično menjati već se menja metod za kalkulaciju cena, potvrdio je Džajević.

Usvojene su i promene u radu Opštinske uprave a odnose se na spajanje dva odeljenja u jedno, Odeljenja za urbanizam i Odeljenja za stambeno komunalne građevinske delatnosti.

Skupština u Lajkovcu

Na pitanje novinara koliko je vanredno stanje usporilo radove u opštini, predsednik Skupštine kaže da je pandemija značajno uticala na dinamiku radova ali da se uprkos tome investicije realiziju.

Na drugoj sednici Skupštine potvrđeni su i mandati novim odbornicima: Miroslavu Lukiću, Nikoli Živkoviću, Veljku Sretenoviću i Nenadu Živojinoviću.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA