BeogradLazarevacVesti

Festival srpskih vina u petak 29. septembra u Lazarevcu

U petak 29. septembra od 16 časova, u Glavnoj lazarevačkoj ulici, biće održan 15. po redu Festival srpskih vina. Organizator manifestacije je GO Lazarevac a najbolja srpska vina predstaviće oko 70 vinarija iz cele Srbije, kao i lazarevačke, koje će biti domaćini manifestacije. U muzičkom delu programa nastupiće učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“ i glumci Puls teatra, koji će govoriti stihove o vinu. I ove godine učešće izlagača je besplatno, kaže Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac i poziva sve ljubitelje vina da u petak od 16-21 čas u glavnoj ulici ne propuste Festival srpskih vina.

Festival vina

Ljubitelji vina uživaće u vrhunskoj manifestaciji koja se ove godine održava 15. put zaredom. Na malom ali značajnom jubileju predstaviće se oko 70 proizvođača vina, od toga 10 novih vinarija koje će prvi put biti gosti u našem gradu. Nenad Bačanac kaže da je cilj festivala da vinari predstave svoje proizvode a sami posetioce da se na licu mesta uvere u kvalitet domaćih vina. Želja nas kao organizatora je da svake godine svoja vina predstave i nove vinarije, kojima je teško da se predstave na velikim festivalima.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Novina ove godine je da će sve čaše biti brendirane i nosiće oznaku „Festival srpskih vina“ i moći će da se iznajme po ceni od 200 dinara i da ih konzumenti nakon toga zadrže kao suvenir.

Što se umetničkog programa tiče, kako bi posetiocima ali i izlagačima upotpunili događaj, profesori i učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“ sviraće odabrane numere a najlepše stihove o vinu i pesme koje je objavila Biblioteka „Dimitrije Tucović“, kazivaće glumci Puls teatra.

Lazarevačke vinarije i ove godine domaćini su manifestacije i imaće posebno mesto na samom Festivalu koji počinje u 16 i trajaće sve do 21 čas.

Prošlogodišnji Festival srpskih vina zabeležio je rekordnu posećenost a preko 2000 posetilaca uživalo je u najboljim domaćim vinima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA