BeogradLazarevacVesti

Potpisani ugovori o donaciji sa 20 korisnika sa organizacijom Help

U skupštinskoj sali GO Lazarevac potpisani su ugovori o donaciji sa 20 korisnika, budućih preduzetnika, kojima će biti donirana oprema u prosečnoj vrednosti od 3.000 evra u okviru projekta „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu“. Ugovorom o saradnji između GO Lazarevac i Help-a, planirana je podrška za 40 novih mikrobiznisa, od kojih će 20 biti podržano u ovoj, a 20 u 2024. godini.

Projekat „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu“ finansira se u okviru „Nemačke razvojne saradnje“ uz učešće gradova i opština obuhvaćenih projektnim aktovnostima, a realizuje nemačka organizacija Help. U okviru podržanih biznisa prednost su imale poslovne ideje koje uzimaju u obzir zaštitu životne sredine. Ukupna vrednost podrške projektu u opštini Lazarevac je 120 hiljada evra sa učešćem opštine u iznosu od 48 hiljada evra za opremu i obuke koje će biti realizovane u okviru podrške. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević pozdravio je sugrađane čiji su biznisi podržani i dodao da saradnja sa organizacijom Help datira još od majskih poplava 2014. godine.

Aleksandra Brkić, direktorka Help-a za Srbiju istakla je da je saradnja sa GO Lazarevac na obostrano zadovoljstvo i da joj je posebno drago što će ovaj projekat pružiti priliku malim preduzetnicima da razviju svoj posao. Dodala je da čestita svima koji su ostvarili pravo na podršku i da se nada da će uspeti u svojim biznisima jer su imali dobre ideje ali i hrabrosti da pokrenu nešto novo.

Projekat „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu“ sprovodi nemačka organizacija Help uz podršku nemačke vlade, a sufinansiraju gradovi Leskovac, Niš, Pirot i opštine Svrljig i Lazarevac, u kojima se sprovodi od marta 2023. do kraja 2024. godine. Ukupna vrednost projekta u Srbiji je 1.327.641,00 evra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA