BeogradLazarevacVesti

Festival veterana folklora „Tiho teče Kolubara“

U okviru manifestacije „Dani Lazarevca“, na platou kod Rudarske česme održan je drugi po redu Festival veterana folklora pod nazivom „Tiho teče Kolubara“. Ovaj festival, koji je održan pod pokroviteljstvom Gradske opštine Lazarevac i u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“ iz Vreoca, imao je međunarodni karakter jer su nastupili veterani Folklornog ansambla „Horo“ iz Sofije. Gosti iz Bugarske zahvalili su se domaćinima na gostoprimstvu i rekli da su srećni zbog dolaska u Lazarevac.

Na drugoj smotri veterana folklora koji je održan u organizaciji Kulturno umetničkog društva “Diša Đurđević” iz Vreoca a uz podršku Gradske opštine Lazarevac, učestvovalo je oko deset ansambala koji su Lazarevčanima na platou Rudarske česme izvodili igre i pesme naših krajeva.

Drugi festival veterana folklora bio je međunarodnog karaktera. Pored ansambala iz naše zemlje, nastupili su i gosti iz Bugarske. U pitanju je ansambl “Horo” koji se predstavio sa dve koreografije. Gosti su izazili zadovoljstvo gostoprimstvom domaćina i istakli da se osećaju prijatno u Lazarevcu i da se nadaju da će uskoro oni biti domaćini kolegama iz Lazarevca i Vreoca.

Festival veterana, kao i dečiji festival koji je održan dan ranije, u organizaciji Kulturno umetničkog društva “Diša Đurđević” od ove godine organizuje se u sklopu manifestacije “Dani Lazarevca”. Publika je imala priliku da uživa u koreografijama vranjskog kraja, igrama iz Mačve i drugih krajeva naše zemlje i regiona.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Festival veterana folklora „Tiho teče Kolubara“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA