Vidovdanska fijakerijada i vašar 27. i 28. juna u Gradskom parku

Udruženje ljubitelja i odgajivača konja ”Kolubara” uz podršku TO Lazarevac i GO Lazarevac organizuju 27. i 28. juna u Gradskom parku Vidovdansku fijakerijadu i vašar. Promo vožnja fijakerima i ponijima organizuju se 27. juna dok je 28. juna u 11 časova planiran defile fijakera iz Gradskog parka, ulicama Janka Stajčića, Dula Karaklajića i Branka Radičevića.

Već 15 godina lazarevački odgajivači konja na Vidovdan organizuju defile i takmičenje konjskih zaprega. Po prvi put ove godine novo predsedništvo Udruženja ljubitelja i odgajivača konja Lazarevac, pored fijakerijade orgnaizuje seoski vašar koji će trajati čak dva dana.

Tog dana sudije će ocenjivati sve, od opreme zaprege, lepote i spremnosti konja, ali i opremu kočijaša i njihovih pomoćnika. Za sve učesnike pripremljene su zahvalnice, dok će pobednicima pripasti prigodni pehari.

Organizatori su pozvali sugrađane da u što većem broju posete Gradski park a tih dana pored takmičenja, svi posetioce moći će besplatno da se provozaju fijakerom, i uživaju u narodnom veselju. Predstavnici Udruženja ljubitelja i odgajivača konja zahvalili su se rukovodstvu opštine na podršci.

Učešće u fijakerijadi sa svojim konjima uzeće i Mladen Bajić iz Jabučja, koji je ovom prilikom podsetio na značaj uzgoja konja i ovog sporta za ovaj region.

Tokom ove manifestacije u Gradskom parku očekuje se i koncert KUD-a ”Diša Đurđević” kao i koncert Saveta za nacionalne manjine GO Lazarevac. Cilj je da se tokom naredna dva dana oživi tradicija seoskih vašara uz igru, pesmu i zabavu za sugrađane svih uzrasta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA