Festivali „Pozorišni Ringišpil“ i „Festić“ obeležavaju ovu jesen

Šesti i sedmi pozorišni festival za decu i mlade „Pozorišni Ringišpil“ i 21. „Festić“ održaće se od 1. do 5. novembra u Centru za kulturu Lazarevac, u organizaciji Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra. Na repertoaru je pet profesionalnih pozorišnih predstava namenjenih deci i mladima, a kao i svakog puta, publika će ih ocenjivati, pa će na kraju festivala biti proglašena najbolja, izjavila je za televiziju Gem direktorka ove kulturne ustanove Ivana Nedeljković i dodala da su predstave besplatne i pozvala sve zainteresovane da na vreme obezbede karte, koje se nalaze na biletarnici.

Predstavom „Cvet koji će spasiti svet“ od 18:00 časova počinje 6. i 7. „Pozorišni ringišpil“ i 21. „Festić“, a narednih dana mališani će moći da uživaju i u predstavama „Lepotica i zver“, „Ružno pače“, „Mali veliki princ“ i „Mudro prasence“. Direktorka Puls teatra Ivana Nedeljković istakla je da su karte za ove dečije predstave besplatne, i da ih zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Centra za kulturu Lazarevac.

Festival Asitež-a, pod sloganom „Fas se piše zajedno“, koji je namenjen deci i mladima, počeo je u sredu 27. oktobra u Malom pozorištu „Duško Radović“ u Beogradu. Na ovogodišnjem izdanju festivala učestvuje i Prvo prigradsko pozorište Puls teatar sa predstavom „Srebrni car“. Ova predstava govori o siromašnoj devojčici Smilji, koja je spremna na žrtvu kako bi pomogla svom još siromašnijem narodu. Festival Asitež-a se završava 31. oktobra, kada će biti proglašeni pobednici.

Tokom pet dana koliko traje pozorišni festival za decu i mlade „Pozorišni ringišpil“ u Centru za kulturu biće postavljena kutija za našu sugrađanku Janu Simić, pa će svi ljudi dobre volje moći da daju svoj doprinos i na taj način pomognu Jani u njenom lečenju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA