FIlmovi festivala ”Slobodna zona” ove nedelje: Tranzit i Kapetan

Festival ”Slobodna zona” će drugu nedelju za redom biti organizovan u Lazarevcu. Još jedan svetski hit koji Turneja donosi, a koji filmska kritika naziva “novom Kazablankom” biće 15. maja prikaza u Lazarevcu a to je  film ”Tranzit”, najpoznatijeg nemačkog reditelja Kristijana Pecolda. Publika će 17. maja imati priliku da pogleda igrani film ”Kapetan”, o mladom nemačkom vojniku koji u poslednjim danima Drugog svetskog rata preuzima identitet nacističkog oficira i postaje monstruozni zločinac.

U okviru festivala ”Slobodna zona” u sredu 15. maja očekuje nas filmsko ostvarenje najpoznatijeg nemačkog reditelja Kristijana Pecolda, o izbeglici iz Nemačke koji preuzima identitet francuskog pisca i pokušava da pronađe njegovu ženu. Njegov prtljag sadrži legat pisca Vajdla, koji je okončao sopstveni život iz straha od progona. Glavni junak pokušava da se domogne jedne od retkih propusnica za brod.

U petak 17. maja ”Slobodna zona” predstavlja ostvarenje još jednog nemačkog reditelja Roberta Šventka. Film nosi naziv ”Kapetan” i govori o serijskom ubici i nacističkim zločinima.

Lazarevac je jedan od pedeset gradova u kome će tokom maja svake srede i petka filmska publika imati pliku da besplatno pogleda nagrađivane festivalske filmove. Do kraja turneje na repertoaru su još tri filma među njima i kanski pobednik u kategoriji dokumentarnog filma.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA