Planinarska akcija ‘’Šetajmo za zdravlje’’ 18. maja

Planinarsko društvo „Vis“ uz podršku Saveta za sport GO Lazarevac organizuje akciju „Šetajmo za zdravlje“, koja će biti održana u subotu 18. maja. Ove godine šetnja nosi naziv ‘’Proleću u pohode’’ i biće organizovana u jugozapadnom delu opštine a namenjena je svim sugrđanima. Staza je podeljena u tri etape a najduža je do brda Čovka i iznosi 20 kilometara. Organizatori su obezbedili vodiče a učesnici su u obavezi da ponesu hranu, piće i neohodnu presvlaku.

Planinarska akcija ‘’Šetajmo za zdravlje’’ pod sloganom ‘’Proleću u pohode” održaće se 18. maja, a njen početak je na platou ispred GO Lazarevac tačno u 9 časova. Planirane su tri staze ‘’Lovačka kuća’’ u Šušnjaru dužine 10km, ‘’Kisela voda’’ u Čibutkovici dužine 15 km i ‘’Čovka’’ dužine 20 km. Završetak akcije je na ‘’Starom vašarištu’’.

I ove godine akcija se realizuje uz podrške GO Lazarevac, prvenstveno u cilju da kroz afirmaciju zdravih stilova života, fizičkih aktivnosti i druženja u prirodi animira najmlađe da se bave sportom i rekreacijom, rekla je član veća GO Lazarevac Gordana Stević.

Gordana Stević, član veća GO Lazarevac

U skladu sa svojim mogućnostima, Savet za sport GO Lazarevac pomoći će ovu akciju a Vladimir Dragićević, član Saveta pozavao je sve Lazarevčane da uzmu učešće.

Šetajmo za zdravlje

Na svim maršutama obezbeđeni su redari, kao i prisustvo ekipa policije i hitne pomoći doma zdravlja, postojaće i posebni punktovi na kojima će biti obezbeđena voda za piće. Kako upozoravaju organizatori neophodno je da se odeća i obuća prilagode vremenskim uslovima, a svi učesnici se moraju pridržavati i saveta lekara za boravak u prirodi, voda i neke slane grickalica su obavezne.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA