Filmski festival „Slobodna zona“ do 5. maja

Filmski festival „Slobodna zona“ biće organizovan u Lazarevcu u periodu od 18. aprila do 5. maja. Ovaj događaj održaće se u Modernoj galeriji Centra za kulturu. Lazarevac je jedan od 50 gradova u kojima će se realizovati ovaj već tradicionalni filmski festival.

Filmski festival „Slobodna zona“ krenuo je na 16. po redu turneju i u okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Publika Lazarevca imaće priliku da pogleda devet filmova među kojima se nalazi i pobednik prošlogodišnje „Slobodne zone“, film „Profesor Bahman i njegovi časovi“. Ovaj film govori o profesoru Bahmanu koji učenike vodi kroz proces obrazovanja i uključivanja u zajednicu. Gledajući ovaj emotivan dokumentarac koji se snima jednom u deset godina čovek bi pomislio da, kada bi sva deca imala tako emotivno inteligentnog i strpljivog profesora poput Bahmana, svaki konflikt bi se rešavao razgovorom, a Imagine Džona Lenona bi bila naša stvarnost.

Ideja turneje „Slobodna zona“ jeste decentralizacija kulture i želja da se filmski sadržaj učini dostupnim publici u gradovima ali i u manjim mestima. Kao i svake godine, svi filmovi sa ovog festivala biće besplatni, istakla je za Rtv Gem Marijana Vuković, ispred Centra za kulturu Lazarevac.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA