Formiran Opštinski Savet roditelja

U skladu sa zakonskim obavezama u velikoj sali Skupštine opštine Lazarevac održana je konstitutivna sednica Opštinskog Saveta roditelja. Sednici su pored predsednika Saveta roditelja i direktora svih škola sa teritorije naše opštine prisustvovali zamenik predsednika opštine Lazarevac Miloje Živanović i predsednik Saveta za obrazovanje Marko Mijušković. Tokom sednice bilo je reči i o tekućoj problematici sa akcentom na bezbednost učenika i organizaciju ekskurzija. Na konstitutivnoj sednici za predsednika je izabran Dragan Marinkovic a funkciju njegove zamenice obavljaće Tatjana Rajić.

Lokalni Savet roditelja čine predstavnici roditelja svih škola sa terotorije opštine Lazarevac. Konstitutivnoj sednici bili su predstavnici Saveta roditelja svih škola koji su izabrani od strane roditelja. Na ovom sastanku bilo je reči o gorućim pitanjima i planovima. Članovi Saveta roditelja ovom prilikom su upoznati sa Pravilnikom ovog Saveta. Među temama našla su se i pitanja bezbednosti učenika i organizovanje ekskurzija.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Ideja je takva da teme koje budemo obrađivali budu za dobrobit svih nas, prvenstveno dece. Ona pitanja koja su nama do sada roditelji postavljali bila su o bezbednosti dece i organizovanje ekskurzija, to su samo neke od tema o kojima ćemo raspravljati. Imamo i kopetentne predstavnike koji nam mogu reci šta oni mogu da nam pomognu da bezbednost učenika u školi kao i postignuća učenika bude podignuto na najveći mogući nivo – dodala je Verica Anđelić.

Sednici Saveta roditelja ovaj put su prisustvovali i predstavnici opštine Lazarevac. Predsednik Saveta za obrazovanje opštine Lazarevac Marko Mijušković naglasio je da će lokalno rukovodstvo podržati rad Saveta roditelja. Konstituisanje ovakvog Saveta je od velikog značaja jer će roditelji na jednom mestu imati priliku da iznesu sve probleme vezane za školstvo na teritoriji lazarevačke opštine.

Marko Mijušković
Marko Mijušković

Naš cilj jeste da maksimalno pomognemo u konstituisanju ovog tela. Ono što mi ispred opštine možemo da kažemo jeste da ćemo dati maksimalnu podršku za sve što je neophodno u funkcionisanju ovog Saveta. Mi smo tu da se potrudimo da u oblasti obrazovanja učinimo sve što je do nas. Ove godine naše aktivnosti su bile na visokom nivou. Dodelili smo stipendije najboljim studentima, u osnovnim školama smo uradili tekuće održavanje – dodao je Marko Mijušković.

Na konstitutivnoj sednici Opštinskog Saveta roditelja lazarevačke opštine, za predsednika je izabran Dragan Marinkovic a funkciju njegove zamenice obavljaće Tatjana Rajić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA