Poseta Vinariji Zorča i najava festivala vina

Po jedanaesti put u Lazarevcu će 9. novembra biti otvoren Festival srpskih vina, koji će i ove godine zbog ogromnog interesovanja izlagača i posetilaca biti održan u velikoj sali SRC ”Kolubara”. Po prvi put ove godine biće organizovana radionica tokom koje će svoja vina predstaviti vinske kuće iz Lazarevca. Predstavnici lazarevačkih vinskih kuća i opštine Lazarevac najavili su ovu manifestaciju u Vinariji ‘’Zorča’’.

Kako je planirano jubilarni 11. Festival srpskih vina u velikoj sali SRC “Kolubara” okupiće rekordnih 75 izlagača, a očekuje se preko 3000 posetilaca. I ove godine za lazarevački vinski praznik vlada ogromno interesovanje vinskih kuća ali i 7 proizvođača mesnih proizvoda i sireva koji se slažu sa vinima. I ove godine biće predstavljene vinarije za koje veći deo stručne vinske i šire javnosti nije čuo a imaju kvalitet i potencijal da postanu velike, ali i svetski poznata i nagrađivana vina iz Srbije.

Zagarantovano izlagačko mesto imaju sve vinske kuće iz Lazarevca, koje takođe mogu da ponude višestruko nagrađivana vina, čak i na najprestižnijim svetskim takmičenjima tog tipa. Njih sedam će po prvi put ove godine imati svoje prezentacije koje se organizuju u okviru stručne radionice, što je jedna od novina ovogodišnjeg sajma.

Vrata sajma se otvaraju u 12 časova, a svečano otvaranje je u 14 časova 9. novembra. Ulaz je i ove godine besplatan, a naplaćivaće se samo kotizacija za vinsku čašu od 200 dinara. Za sve goste iz Beograda i Aranđelovca biće organizovan i besplatan prevoz. Festival srpskih vina je kruna razvoja ove poljoprivredne grane u Lazarevcu i rezultat strategijske podrške vinogradarstvu. Cilj organizatora je da i ove godine festival sačuva epitet najomiljenije vinske manifestacije u zemlji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA