Fudbal u Lazarevcu na sve višem nivou

Ljubitelji sporta u Lazarevcu dugo su čekali trenutak da dobiju fudbalski klub koji će se takmičiti u najvišem rangu u zemlji. Ove godine, želje su se ostvarile zahvaljujući fudbalerima Kolubare koji su se posle mnogo truda i rada plasirali u Super ligu Srbije. Ovo je najveći klupski uspeh u 102. godine dugoj tradiciji od kada postoji klub, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza opštine Lazarevac, Marko Ranković.

Najveći klupski uspeh za 102. godine postojanja kluba “Kolubara” ostvarili su fudbaleri i rukovodstvo ulaskom u Super ligu. Naporan trud i rad ovih fudbalera se isplatio, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza opštine Lazarevac Marko Ranković. Prema njegovim rečima Lazarevčani su poznati kao ljubitelji sporta a naročito fudbala, što je posebno značajno imajući u vidu da će se uskoro u našem mestu gledati najelitniji fudbal u zemlji.

Fudbalski klub Kolubara ovih dana užurbano radi na ispunjavanju uslova za dobijanje licence koja je neophodna za učestvovanje u Super ligi. Marko Ranković smatra da i drugi klubovi treba da se ugledaju na Kolubaru u cilju razvoja.

Pored Kolubare i fudbalski klub Borac beleži značajne rezultate. Ranković se nada da će ovaj klub ući u viši rang takmičenja i smatra da ostalih 39 klubova, koliko ih ima u opštini, beleži uspehe.

FK Borac
FK Borac

Fudbal se igra zbog publike i sami igrači su više motivisani kada su tribine pune, ali nažalost zbog pandemije koronavirusa to trenutno još uvek nije moguće u punoj meri. Za same fudbalere je bila nešto povoljnija situacija u odnosu na neke druge sportove jer su tokom pandemije mogli nesmetano da treniraju na otvorenom, izjavio je Ranković.

Ove godine fudbalski Savez opštine Lazarevac slavi 50 godina postojanja. Osnovano je mnogo malih liga, a preko 750 mladih momaka je registrovano. Ranković je ponosan na uspehe koji su ostvareni u periodu za nama i dodaje da će Savez ali i rukovodstvo opštine nastojati da fudbalerima obezbedi što kvalitetnije uslove za rad i postizanje vrhunskih rezultata.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA