Na prvenstvu Srbije u boksu najviše uspeha postigao BK Grejtest

Državno prvenstvo u boksu održano je u Lazarevcu od 27. do 30. maja. Turnir je organizovao Bokserski klub Grejtest iz Lazarevca u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije. Sa sedam osvojenih medalja BK Grejtest iz Lazarevca proglašen je za najbolji klub. Pokrovitelj turnira bila je GO Lazarevac.

Tokom četiri dana na Državnom prvenstvu u boksu, organizovanom u saradnji BK Grejtest i Bokserskog saveza Srbije, takmičila su se 198 boksera. To je rekordan broj još od doba Jugoslavije koji pokazuje da je boks popularniji nego ikada, istakao je Nenad Borovčanin.

Organizacija turnira nikad nije bila teža budući da se ove godine takmičilo skoro 200 takmičara. Proglašenje BK Grejtest najuspešnijim klubom kruna je petogodišnjeg rada kluba, rekao je za TV GEM, Nemanja Stolić.

Najbolji junior ovog prvenstva je Matija Pižurica iz BK Spartak – Smederevo.  Treću godinu za redom Sava Stevanović  iz BK Grejtest – Lazarevac prvak je u kategoriji preko 80 kilograma. Takmičari ističu da su uspeh očekivali jer su vredno trenirali.

Nakon sedme runde, predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević obratio se javnosti i tom prilikom rekao da se nada da ćemo sledeće godine imati boksere na takmičenjima van Srbije. Isped Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin uručio je zahvalnicu Steviću za podršku i sve donacije. GO Lazarevac finansirala je bokserski ring. Zahvalnicu je dobio i Miloš Stojković, predsednik BK Grejtest.

Klub „Grejtest“ i GO Lazarevac primer su kako jedan bokserski klub treba da funkcioniše. U planu je izgradnja bokserskog kluba od 400 kvadrata.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA