BeogradLazarevacVesti

Gde će „Vokinci“ biti pre useljenja u novu renoviranu školu?

Na predlog GO Lazarevac sredstvima vladine Kancelarije za javna ulaganja biće realizovan projekat dogradnje osnovne škole “Vojislav Voka Savić“. Reč je o površini od 800 metara kvadratnih. Takođe, ovim projektom planirana je i kompletna adaptacija postojećeg objekta. Učenici će nesmetano završiti ovu školsku godinu, a tokom naredne nastava će za niže razrede biti organizovana u područnim školama u Drenu, Burovu i Šopiću. Za više razrede nastava će najverovatnije biti organizovana tokom druge smene u OŠ “Knez Lazar“. Direktor škole Nenad Živanović rekao je da je pred zaposlenima ogroman posao iseljenja cele škole, organizacije prevoza učenika i nastavnika i organizacije nastave u drugim objektima i dodao da će se žrtva koju će učenici i svi zaposleni podneti tokom naredne godine isplatiti. Nakon završetka radova OŠ “Vojislav Voka Savić“ će imati najmoderniji i najbolje opremljen objekat u ovom regionu.

Novih 800 metara kvadratnih kako je planirano biće izgrađeno u narednoj školskoj godini u okviru projekta izgradnje i adaptacije OŠ “Vojislav Voka Savić“. Projekat će finansirati Kancelarija za javna ulaganja, a izrada projektne dokumentacije je u toku. Početak izgradnje se očekuje tokom drugog polugodišta i neće uticati na tok odvijanja nastave.

Nenad Živanović, direktor škole OŠ "Vojislav Voka Savić"
Nenad Živanović, direktor škole OŠ „Vojislav Voka Savić“

Planira se da dogradnja škole počne na proleće i ona definitivno neće remetiti nastavnu godinu trenutnu. Završavamo ovu nastavnu godinu 15. juna u postojem objektu, spovode se završni ispiti za učenike osmih razreda i kada se završi ta procedura završnog ispita planira se iseljavanje mobilijara iz škole i ulazak izvođača radova. Radiće se na potpunoj adaptaciji ovog objekta, koji je počet da se gradi 1957. a završen 1959. godine prošlog veka. Na najlešem mestu u gradu imaćemo najlepšu školu – dodao je Nenad Živanović, direktor škole.

O organizaciji nastave u narednoj školskoj godini konačnu odluku će doneti Ministarstvo prosvete. Plan je da se tokom letnjeg raspusta adaptiraju školski objekti područnih odeljenja i pripreme za boravak nižih razreda. Za sada je u planu i da se nastava za više razrede organizuje u drugoj smeni u OŠ “Knez Lazar“.

Odvijanje nastave u sledećoj školskoj godini dosta zavisi od Ministarstva prosvete, naše školske uprave nadležne koje će saglasnosti da da na naše predloge gde bi se to dešavalo. Prevoz učenika koji idu van grada će biti organizovan, zaposleni u školi će voditi punu brigu o deci kao da se nalaze ovde. Smatram da je jedna takva žrtva od nekoliko meseci apsolutno vredna da se da jer učenici naše škole koji će pohađati školu nakon radova, boraviće u najmodernijoj školi sa najboljim uslovima. Roditelji učenika od petog do osmog razreda nemaju razlog za brigu, biće smešteni u jednu smenu, najverovatnije OŠ „Knez Lazar“, naši nastavnici će im predavati, ja ću biti direktor, potpuno isti nastavni kadar… – dodao je Živanović.

Vojislav-Voka-Savić

Poseban poziv direktor škole Nenad Živanović uputio je roditeljima budućih prvaka. Odnosno onima koji treba osnovnu školu da izaberu od 1. aprila naredne godine.

Roditelje koji imaju dilemu gde će dete da upišu, posavetao da dobro razmisle, da njihovo dete nije ako krene od prvog septembra privremeno u neko područno odeljenje, da nije u hednikepu, naprotiv, da je u velikoj prednosti u odnosu na sve učenike svih drugih škola jer će narednih sedam godina uživati u potpuno novom, sređenom objektu – izjavio je direktor.

Direktor škole Nenad Živanović apelovao je na roditelje za strpljenje tokom izvođenja radova i istakao da će o terminima početka radova, načinu organizacije nastave, linijama prevoza učenika roditelji biti obavešteni blagovremeno.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA