BeogradLazarevacVesti

Muzička škola „Marko Tajčević“ održala koncert „U slavu svih srpskih heroja“

Muzička škola „Marko Tajčević“ održala je u Centru za kulturu Lazarevac tradicionalni koncert povodom obeležavanja manifestacije „Dani Kolubarske bitke“.  Koncert pod nazivom „U slavu svih srpskih heroja“ izveli su učenici osnovne i srednje Muzičke škole a na programu su bile rodoljubive pesme iz slavne srpske bitke, među kojima su „Tamo daleko“, „Ovo je Srbija“, „Kreće se lađa francuska“ i mnoge druge. Direktor škole Aleksandar Stanković izrazio je zadovoljstvo učenicima tokom ove školske godine ističući da su za svoj rad đaci već nagrađeni dobrim rezultatima na mnogim takmičenjima.

Koncert pod nazivom „U slavu svih srpskih heroja“ koji su učenici pripremili uz pomoć svojih profesora je tradicionalan i svake godine se organizuje u sklopu programa manifestacije „Dani Kolubarske bitke“. Posetioci su imali priliku da čuju srpske rodoljubive pesme iz perioda Kolubarske bitke i tih vremena. Koncert su izveli učenici osnovne i srednje Muzičke škole „Marko Tajčević“.

Direktor škole Aleksandar Stanković ističe da je zadovoljan ovom školskom godinom a učenici su uzeli učešće u svim važnijim manifestacijama na teritoriji opštine Lazarevac. Stanković posebno ističe nagrade na takmičenjima. Među onima koji su se istakli su učenice druge godine solo pevanja Anđela Đukić i Ana Jovanović. One su osvojile dva prva mesta na takmičenju solo pevača koje je održano u Pančevu. Dve prve nagrade su osvojene i u Smederevskoj Palanci a na Republičkom takmičenju iz teorije muzike, škola „Marko Tajčević“ takođe može da se pohvali prvom nagradom.

Pored koncerta koji je održan u čast Kolubarske bitke, učenike Muzičke škole „Marko Tajčević“ očekuju još dva koncerta tokom ovog meseca. Koncerti „Decembarske impresije“ biće izvedeni u Modernoj galeriji 16. i 17. decembra, kada će učenici svojim sugrađanima predstaviti sve ono što su radili i naučili tokom ove godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA