Gimnazija obeležila Svetski dan inteligencije

Gimnazija Lazarevac se pridružila međunarodnoj akciji obeležavanja Dana inteligencije koja se u organizaciji nacionalnih Mensi, tokom septembra i oktobra, održava u više od 100 gradova širom sveta. Učešće je uzelo oko 20 gimnazijalaca, a tim povodom je organizovan kviz tokom koga su učenici prve godine rešavali logičke zadatke.

Međunarodna akcija ‘’Dan inteligencije’’ pokrenuta je sa idejom da se obeleži 1. oktobar, kao dan osnivanja Mense 1946. godine. Aktivnosti u okviru ovog projekta traju od 22. septembra do 6. oktobra sa ciljem da se ukaže na značaj stimulacije intelektualnih sposobnosti uključivanjem što većeg broja stručnjaka koji rade sa decom i odraslima u zemlji i regionu.

Inicijativu Mense da vaspitači, nastavnici, stručni saradnici, realizuju različite aktivnosti koje bi imale za cilj da aktiviraju učenike, podstaknu ih na razmišljanje, da reaguju na situacije na kreativne načine podržala je i Gimnazija Lazarevac. U skladu sa propozicijama organizovan je kviz u kome se testira logičko razmišljanje.

Rezultate ovog kviza ali i prezentaciju svojih aktivnosti povodom Međunarodnog dana inteligencije Gimnazija Lazarevac će predstaviti i na sajtu Mense i na taj način podeliti svoja iskustva.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA