Glumci Puls teatra vraćaju se na scenu

Nakon tromesečne pauze, zbog pandemije koronavirusa, pozorišta u Srbiji od ponedeljka 24. avgusta mogu ponovo da prime publiku. Bioskopi u našoj zemlji počinju sa radom 1. septembra, kad i nova školska godina. Prema odluci Vlade tokom izvođenja predstave, glumci nisu u obavezi da nose maske za lice, a u sali će moći da bude najviše 500 gledalaca.

Glumci Puls teatra

Glumci Puls teatra tokom ove nedelje, poštujući mere zaštite, nastavljaju rad na dečijoj predstavi „Srebrni car“. Tokom septembra, koji će biti namenjen najmlađoj publici, Puls teatar će predstave izvoditi na otvorenom, dok se za oktobar, ukoliko epidemiološka situacija bude stabilna, program seli u salu Centra za kulturu Lazarevac.

Glumice Puls teatra

Tokom trajanja vanredne situacije, kao i većina pozorišta u našoj zemlji i Puls teatar je sugrađanima svoje predstave ponudio besplatno, putem interneta. Ovaj vid izvođenja predstava naišao je na dobar prijem publike koja je imala priliku u tom periodu da odgleda oko 20 predstava. Ublažavanjem mera, glumci Puls teatra nastavljaju više puta prekinut rad na dečijoj predstavi „Srebrni car“.

Dečije predstave na otvorenom

Prvo prigradsko pozorište Puls teatar, ukoliko epidemiološka situacija bude stabilna, očekuje 30. septembra učešće na Sterijinom pozorju u Novom Sadu, dok će na festivalu Joakim Vujić u Vranju, lazarevačko pozorište učestvovati sa predstavom „Lavina“, rekla je pomoćnik direktora Puls teatra Maja Sofronijević.

Maja Sofronijević
Maja Sofronijević

Prema odluci Vlade Srbije, tokom izvođenja predstave glumci nisu u obavezi da nose maske, a u sali će, uz socijalnu distancu, moći da bude prisutno najviše 500 gledalaca. Preporuka struke je, takođe, da se kamerne predstave u ovoj situaciji ne izvode, zbog specifičnosti samih komada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA