GO Lazarevac ponovo organizuje zimsku školu poljoprivrede

Zimska škola poljoprivrede počela je u Centru za kulturu Lazarevac. Prva tema tribine bila je  iz oblasti ratarstva i prolećne setve.  Predavanje su održali predstavnici semenskih kuća : KWS, ZP, LG,PIONIR, DEKALB. Unapređujemo sve oblasti poljoprivrede, pa tako i edukaciju, istakao je član veća GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac i istakao da je usvojen kalendar predavanja u dogovoru sa Savetodavnom stručnom službom Mladenovac. Po prvi put edukativne tribine će biti tokom čitave godine iz različitih oblasti. Predavanja će biti organizovana u skladu sa svim epidemiološkim merama.

nenad bacanac 1GO Lazarevac i Poljoprivredna savetodavna i stučna služba Mladenovac i ove godine organizuju seriju predavanja iz poljoprivrede u okviru tradicionalne zimske škole. U skladu sa svim epidemiološkim merama serija predavanja se organizuje u Centru za kulturu Lazarevac. Po prvi put tribine će biti organizovane tokom cele godine iz svih oblasti poljoprivrede. Prva tribina bila je iz oblasti ratarstva, na temu prolećne setve, hibrida i zaštite bilja.

Otvorena Kancelarija za poljoprivredu u Lazarevcu

Teme svih predavanja su odabrane u skladu sa interesovanjem poljoprivrednika. Raspored i teme predavanja su u skladu sa aktuelnim radovima u poljoprivredi. O terminima održavanja svakog predavanja poljoprivrednici će biti informisani putem medija ali i sms servisa Kancelarije za poljoprivredu.

Naredna tri predavanja, krajem marta i u aprilu biće posvećena pčelarstvu. Tokom maja i juna biće organizovane tribine sa temama bitnim za voćarstvo i stočarstvo. Vinogradari će imati svoj termin u julu, dok će tokom avgusta biti organizovano predavanje o osiguranju poljoprivrednih useva. Za ratarstvo i povrtarstvo rezervisane su tribine u avgustu i septembru. Dok će poslednje dve edukacije u ovoj godini biti vezane za voćarstvo.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA