BeogradLazarevacVesti

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ obeležilo 6 godina postojanja

Udruženje građana ujedinjeni za Lazarevac obeležilo je devetog marta šest godina postojanja. Od formiranja do danas udruženje nije odstupilo od svojih ciljeva utemeljenih na humanosti i solidarnosti. Pored brojnih humanitarnih akcija realizovanih u cilju pomoći pojedincima  i ustanovama iza ovog udruženja je i preko 2500 kg prikupljenih čepova u saradnji sa organizacijom “Čep za hendikep“, kao i preko 2000 jedinica krvi u akcijama DDK koja je realizovana u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi. Naredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi organizuje se u petak 12. marta od 11 časova. Zbog velikog interesovanja i kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere postignut je dogovor i sa susednim hostelom koji je udruženju za ove namene ustupio deo prostorija.

ujedinjeni 1

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ je neprofitna organizacija, a sve humanitarne akcije realizuju se zahvaljujući članarinama i donacijama članova. Već punih šest godina “Ujedinjeni za Lazarevac“ imaju isti cilj, a to je pomoći onima kojima je pomoć u tom trenutku neophodna bilo da se radi o pojedincima ili ustanovama. Zbog ovakvog rada udruženju stižu brojna priznanja i nagrade, između ostalog Gramata Episkopa šumadijskog Gospodina Jovana, priznanja Instituta za transfuziju krvi Srbije, udruženja “Čep za hendikep“.

Humanitarne aktivnosti se nastavljaju i tokom marta, “Ujedinjeni za Lazarevac“ organizuju 12. marta akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Tom prilikom udurženju će biti uručeno i godišnje priznanje Instituta za transfuziju krvi.

ujedinjeni 2Sve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi koje organizuje  udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ do sada su bile uspešne. Tokom svake akcije prikupi se u proseku oko sto jedinica krvi. Zbog velikog interesovanja i kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere postignut je dogovor sa susednim hostelom u TC “Milenijum“. Hostel je udruženju ustupio deo prostorija u cilju uspešne realizacije i ove aktivnosti.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA