Goran Vesić: Lazarevcu fali jedan veliki vrtić

Upis dece u vrtiće počinje u ponedeljak 8. aprila. Preliminarne liste upisane dece biće objavljene 20. maja, nakon čega sledi rok za žalbe do 29. maja, koje će upisne komisije predškolskih ustanova razmatrati do 7. juna. U opštini Lazarevac trenutno nedostaje oko 500 mesta za decu za vrtiće, rekao je za Gem zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Opština Lazarevac radiće rekonstrukciju objekata u Stepojevcu i Mirosaljcima pa će taj broj biti smanjen, naveo je Vesić.

Samom Lazarevcu nedostaje jedan veliki vrtić a Grad Beograd će kada se stvore svi preduslovi finansijski podržati njegovu izgradnju kako ni jedno dete više ne bi čekalo na mesto u vrtiću, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Vlada Srbije je pre mesec dana preporučila da sve lokalne samouprave obezbede do 2025. godine da 75 odsto dece bude u vrtićima, istakao je Vesić i dodao da je u ovom trenutku 71 odsto dece u vrtićima u Beogradu.

Panik tasteri do kraja godine u svim vrtićima

U Beogradu je trenutno oko 18 hiljada dece u privatnim vrtićima a namera Grada je da se grade državni vrtići, kaže Vesić. Sve odbijenice koje su roditelji predali do 25. marta Grad Beograd je prihvatio, kaže zamenik gradonačelnika.

Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca ,koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA