BeogradLazarevacVesti

Grad Beograd obezbedio šatore čekaonice za sve kovid-ambulante

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavili su da će sve kovid-ambulante dobiti šatorske čekaonice, kako bi se tokom nadolazećih hladnih dana građanima olakšalo čekanje na preglede i testiranje. Ispred Starog dvora direktorima i predstavnicima beogradskih domova zdravlja i kliničkih centara predstavljen je jedan od dvadeset nabavljenih šatora, koji će biti postavljeni ispred kovid-ambulanti.
Foto/Beoinfo
Foto/Beoinfo

Nikodijević je zahvalio svim zdravstvenim radnicima jer, kako je naveo, već devet meseci nadljudskim naporima čine velike stvari za građane Beograda.

–  Nabavljana je zaštitna oprema za domove zdravlja, kliničko-bolničke centre i zavode sa željom da pomognemo zdravstvenim radnicima u ovoj borbi. U kovid-ambulantama pregleda se dnevno po nekoliko hiljada ljudi i smatrali smo da treba da postoji pristojan prostor gde bi se sačekao pregled u slučaju sumnje na kovid. Do kraja nedelje obezbedićemo i dodatnu opremu, na prvom mestu za trijažne sestre koje rade na otvorenom prostoru sa pacijentima – istakao je Nikodijević.

Foto/Beoinfo
Foto/Beoinfo

Vesić je precizirao da je šatore obezbedio Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Gradskim štabom za vanredne situacije

– Cilj je bio da se građanima obezbedi prostor koji će biti zagrevan i kako bi mogli da se sklone od loših vremenskih uslova, koji nas zasigurno čekaju u narednom periodu. Saradnja sa Ministarstvom zdravlja i direktorima domova zdravlja se nastavlja jer se svi zajedno borimo da se zaštiti javno zdravlje, kako bismo što lakše izašli iz epidemije – rekao je Vesić.

Iz šatorskih čekaonica pacijenti dalje odlaze na preglede, potom kući ili u trijažne klinike. Na ovaj način zaokružen je prihvat, što je od velikog značaja, naročito za teže bolesnike. Ona je još jednom apelovala na građane da izbegavaju kontakte i nose zaštitne maske sve dok epidemija ne dobije silazni tok.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA