BarajevoLazarevacVesti

Gradonačelnik Radojičić u Lazarevcu o kapitalnim investicijama

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je sa saradnicima Gradsku opštinu Lazarevac. Na sastanku je bilo reči o najvećim infrastrukturnim projektima čija se realizacija očekuje u narednom periodu. Gradonačelnik Radojičić nakon sastanka je izrazio zadovoljstvo onim što je urađeno u prethodnih nekoliko godina i naglasio da je u opštini Lazarevac u ovom trenutku aktuelno deset projekata koji se grade. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević istakao je da opština u prethodnih sedam godina ima podršku Grada Beograda za sve kapitalne projekte koje su od velikog značaja za građane.

Sastanak gradonačelnika Radojičića sa čelnicima GO Lazarevac

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sa saradnicima obilazi gradske opštine u cilju rešavanja aktuelnih problema i ubrzanja započetih projekata. Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je novinarima da je sastanak bio konstruktivan  i da je bilo reči o projektima koji su od izuzetnog značaja za građane lazarevačke opštine, među koji ma su oni iz oblasti vodosnabdevanja, putne infrastrukture i kanalizacione mreže.

Teme sastanka bile su i kapitalne investicije, naglasio je Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Gradska opština Lazareavc je šesta po redu koju obilazi Gradonačelnik Zoran Radojičić, u cilju da sa saradnicima upozna problematiku lokalne samouprave. Gradonačelnik Radojičić izrazio je zadovoljstvo realizovanim projektima u prethodnih sedam godina i naglasio da je urađeno 227 kilometara puteva, 50 kilometara vodovodne i 25 kilometara kanalizacione mreže. Od posebnog značaja za građane je i vanbolničko porodilište koje je završeno u oktobru 2019. godine, naglasio je gradonačelnik.

Zoran Radojičić
Zoran Radojičić

U opštini Lazarevac trenutno je aktivno deset projekata čija je vrednost dve i po milijarde dinara, podsetio je Radojičić. Dodao je da je rok za završetak ulice Janka Stajčića jun mesec. Gradonačelnik je istakao da su u planu dva velika projekta vodovodne i kanalizacione mreže, čija se realizacija očekuje krajem ove ili početkom naredne godine. Na sastanku je bilo reči i o rekonstrukciji glavnog trga, koji će rešiti i problem parkinga u centru Lazarevca.

Radojičić u Lazarevcu

Rukovodstva Grada Beograda i opštine Lazarevac dotakla su se, između ostalog ekoloških problema, izgradnje kružnog toka i veletržnice u gradu.

Nakon sastanka, gradonačelnik Radojičić obišao je radove na trgu ispod Rudarske česme koji su u toku, a čija je vrednost oko 22 miliona dinara. Ovo je samo jedan od trgova u nizu koji će u budućnosti biti izgrađeni u Lazarevcu, obećao je gradonačelnik.

Radojičić i Stević obilaze izgradnju trga u Lazarevcu

Završetkom trga koji spaja Karađorđevu i ulicu Voke Savića, izgradnjom garaže i uređenjem platoa ispred zgrade opštine, celokupna pešačka zona će potpuno izmeniti izgled centralnog gradskog jezgra, počučio je Bojan Stević. Najavio je nastavak izgradnje dečijih mobilijara u seoskim mesnim zajednicama.

Radojičić sa čelnicima opštine Lazarevac

Rukovodstvo Gradske opštine Lazarevac ima mnogo ideja i inicijativa, dosta toga je i do sad urađeno, a uz podršku grada Beograda Lazarevac može da uradi mnogo važnih stvari koji se tiču kvaliteta života građana, zaključio je gradonačelnik Radojičić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA