Za osnovce od 1. do 4. razreda od sledeće godine besplatni udžbenici i tableti

Svi osnovci od prvog do četvrtog razreda u Beogradu imaće od sledeće školske godine besplatne tablete i digitalne udžbenike, a najsiromašniji đaci dobiće i besplatan internet. To će im obezbediti Grad Beograd, ekskluzivno za „Blic“ otkriva zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pitanje koje provejava pred početak svake školske godine konačno je izazvalo adekvatnu reakciju nadležnih, barem u Beogradu. Grad Beograd je napravio prvi korak na tom putu, a svi se nadamo da će i ostale lokalne samouprave krenuti u tom smeru.

Vesić je istakao da će Grad nabaviti skoro 70.000 tableta i digitalnih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u Beogradu.

– Videćemo još koliko će se učenika upisati u prvi razred, ali prema spiskovima od 1. septembra prošle godine u Beogradu je 66.573 dece od prvog do četvrtog u osnovnim školama i oko 1.200 dece u specijalnim školama. Svi oni će dobiti tablet i digitalne udžbenike koje če im obezbediti Grad Beograd. Bićemo prvi grad u Evropi koji je deci od prvog do četvrtog razreda obezbedio kompletnu digitalizaciju- ističe za zamenik gradonačelnika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA