BarajevoBeogradVesti

Gradska opština Barajevo obeležila svoju slavu

Rezanjem slavskog kolača u maloj sali Skupštine Gradske opštine Barajevo, obeleženi su dan i slava Barajeva – Velika Gospojina. Nakon ceremonije rezanja slavskog kolača, u Centru za kulturu je održana svečana sednica na kojoj su dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima i grupama građana za izuzetan doprinos i postignute rezultate u protekloj godini. Najveće priznanje opštine Barajevo – Zlatni pečat Praviteljstvujušćeg Sovjeta Srpskog ove godine je pripalo Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

Barajevo-5

Na svečanoj sednici koja je održana u Centru za kulturu, predsednik Skupštine opštine Barajevo Saša Paunović rekao je da se ovaj dan u opštini Barajevo proslavlja se u znak sećanja na dan kada je 1805. godine na Veliku Gospojinu u Velikom Borku održana Skupština ustaničke Srbije na kojoj je izabran Praviteljstvujušći sovjet srpski, prva vlada u novijoj istoriji Srbije.

pstina-Barajevo-2

Predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Adamović izrazio je zadovoljstvo radom lokalne samouprave u prethodnom periodu, posebno kada je reč o putnoj infrastrukturi i dodao da je u toku izrada projektne dokumentacije za izgradnju sportske hale u Barajevu.

Barajevo-10

Adamović kaže da je saradnja prigradskih opština na najvišem nivou, a kao rezultat toga je i zajednička inicijativa opština Barajevo i Lazarevac za ponovno uvođenje Bg voza.

barajevo-6

Povodom dana i slave tradicionalno je dodeljeno najveće priznanje opštine Barajevo – Zlatni pečat Praviteljstvujušćeg Sovjeta Srpskog, a ove godine je pripalo Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA